Välkommen till Öland!

Låt axlarna sjunka ner, fyll lungorna med Ölandsluft och känns dig varmt välkommen till solens och vindarnas ö! Här har vi samlat våra ultimata tips för hur du upplever Öland på bästa sätt. 

Skridskoåkning på Stora alvaret
Öländska vintertips
Läs mer
Konsert
Öländsk konsertsommar
Läs mer
Ateljé Johanna E, guld och silversmed på Öland
Kultur & Historia
Konsttips på Öland
Läs mer
Drönarbild på tre cyklister
Upplev Öland på två hjul
Läs mer
matbaren-i-parken
Uppmärksammade restauranger i Borgholm
Läs mer
Kvinna som kollar i kikare
Fågelskådning
Läs mer

Boende på Öland

För att semestern ska bli riktigt lyckad krävs alltid ett bra boende. Oavsett vad du önskar dig kan vi lova att du inte blir besviken på den variation av boende som finns här.

10 Öländska utflyktspärlor

Upptäck utflyktspärlor som tar dig till de mest vackra, speciella och spännande platserna på Öland! Här finns något för hela familjen - gammal som ung.

 1. Ett av Sveriges 15 världsarv
  Från Karlevi i väster till Gårdby i öster och sedan hela vägen söderut sträcker sig ett underskönt landskap och en unik kulturbygd. Detta område upptogs år 2000 på Unescos lista över världsarv.
 2. En av Sveriges 12
  signaturleder för vandring

  Genom det karga och vackra världsarvet löper Mörbylångaleden, som är en av Svenska Turistföreningens tolv signaturleder. Upplev hela leden från Färjestaden ner till Ottenby eller välj ut en favoritdel.
 3. Mat och dryckes-
  producenter

  Gårdsbutiker, styckmästare, gårdsmejerier och förädlare tar varsamt hand om råvaror och erbjuder ett brett sortiment av hög kvalitet. 

Upptäck Öland tillsammans med Ölandsälskare!

Hitta Ölands smultronställen med hjälp av personliga guider och tips.

Evenemang & Händelser

Öland erbjuder evenemang för alla åldrar och smaker. Delta i pulshöjande tävlingar, lyssna på musik tillsammans med vänner eller upplev spännande händelser på borgar och slott med hela familjen! 

Besök våra sociala kanaler för mer inspiration

Låt dig inspireras på facebook och instagram och glöm inte att använda #thisisöland så delar vi med oss av underbara ögonblick från Öland!