höst, den gyllene årstiden

Hösten är här och Öland skiftar till vacker höstskrud. Den gyllene årstiden inträder. Det sker inte vid något specifikt datum utan följer naturen och dess skiftningar. I den gyllene årstiden finns tid att upptäcka nya måltidsupplevelser, naturäventyr och kulturpärlor. 

upplev öland under höstlovet

På Öland väntar en rad roliga, spännande och ibland rysliga aktiviteter som passar alla åldrar. Kom ihåg att olika platser kan ha varierande öppettider, så det är klokt att dubbelkolla öppettiderna innan ni kastar er in i äventyret.

upplev den gyllene årstiden

Läs mer om våra tips, guider och rundor och låt dig inspireras av en höst på Öland!

 

höstpaket

Hotell skansen - relax

Oavsett om du är intresserad av natur, kultur, äventyr eller avkoppling, finns det paket som passar dina preferenser. Utforska de olika erbjudandena och hitta det perfekta paketet för att göra din vistelse på Öland minnesvärd. 

höstens kalender

Spana i kalender för att ta del av vad som händer på ön i höst. Delta i pulshöjande tävlingar, lyssna på musik tillsammans med vänner eller upplev spännande händelser på borgar och slott med hela familjen! 

upptäck naturen med guide eller på egen hand

Ju längre söder ut på Öland du färdas, desto mer vidunderliga blir vidderna. Stanna upp och låt dig imponeras av den södra udden, där land möter oändligt hav. Från landborgskanten som löper längs med ön, har du en vidunderlig utsikt över Kalmarsund. Det karga alvaret som är en del av Unescos världsarv, är en intressant utgångspunkt för vidsträckta promenader. Är det tvärtom susande talltoppar och mossklädda tuvor som lockar just dig? Bödaskogarna i norr fascinerar många och här samsas vandringsleder med gamla traktorvägar. Den vidsträckta Bödabukten med kritvit sand och turkosskimrande hav är vackert så det förslår.

 

höstiga utflykter

Här delar ölandsälskare med sig av sina absoluta favoriter, kanske blir det även dina favoriter!

 

Kapelludden, Bredsättra
Utflykt med Helena
Kapelludden
Läs mer
Lovisa Furubo - utflyktstips - stick och brinn
Utflykt med Lovisa
Butiker, trädgårdar och mysiga fikastopp på södra Öland
Läs mer
Penåsa Ödeby
Utflykt med Helena
Penåsa Ödeby
Läs mer
Äppelträd i Mirabellgården
Utflykt med Helena
Septemberutflykt
Läs mer
Lovisa Furubo - utflyktstips - hotell borgholm
Utflykt med Lovisa
Butiker, loppisar och mysiga stopp på mellersta och norra Öland
Läs mer

för alla historieälskare

Öland är ön där du ständigt kan uppleva historiens vingslag. Fornborgar, gravsättningar, odlingslandskap, bebyggelse och framförallt väderkvarnarna, som kanske är det mest karakteristiska kulturarvet som Öland kan erbjuda. Runt om på ön görs olika typer av historiska kulturarv tillgängliga genom mer eller mindre organiserade upplevelser. Om du siktat in dig på en semester med historiska och kulturella förtecken har du kommit rätt. 

 

10 öländska utflyktspärlor

Vad gör en utflykt riktigt lyckad? Oavsett vad just du vill göra helst av allt, kan vi lova att utflykterna vi tipsar om ger minnen för livet.