Helena Elm - Penåsa Rastplats
08 May 2021

Grillplatser på Öland

Att ge sig ut på en utflykt för att upptäcka nya platser är alltid mysigt och att dessutom tillaga maten över en öppen eld är något alldeles särskilt och skapar minnen som vi bär med oss genom livet. Att träffa familj och vänner utomhus med gott om plats är inte bara trevligt utan även ett tryggt sätt att umgås på. Här vill vi därför tipsa om några av öns anlagda grillplatser. Grillplatserna är öppna för alla och kan inte bokas i förväg. Självklart gäller att du släcker elden och städar efter dig när du går så att det är lika mysigt för nästa besökare. Läs mer om att elda i naturen här!

 

Norra Öland

Trollskogen, Neptuni Camping, Byxelkroks hamn, Lekplatsen i Löttorp och Sandviks hamn

Mellersta Öland

Klintabadet, Dovreviken, Mountainebikebanan i Borgholm, Sjöstugan vid yttre hamnen i Borgholm, Stora Rörs hamn, Borgmästarviken, Gunnarstorp rastplats, Gråborg, Jordtorpsåsen, Möllstorps dämme, Tveta Friluftsområde, Färjestadens dämme, Telebacken och Färjeparken.

 

Södra Öland

Karlevi Mo, Hjulbo rastplats, Kleva grillplats, Mörbylånga grillplats, rastplats Klovenhall, Penåsa rastplats, Skärlöv rastplats, Seby rastplats och Seby läge, Eketorps borg och Grönhögens strandbad.