har du det som krävs?

Öland är en av Sveriges största och mest populära destinationer med över 1.4 miljoner gästnätter varje år.
 Vi har Sveriges mest nöjda besökare och ligger dessutom i topp i solligan varje år. Nu söker vi dig som vill arbeta på solens och vindarnas ö. Känna havets bris, få minnen för livet, träffa människor från hela Sverige och världen - och framför allt ge service i världsklass.  

 

praktisera på ölands besöksnäring ab

Ölands Besöksnäring AB drivs är ett kommunalt bolag som ägs av Borgholms kommun och Mörbylånga kommun. Vårt mål är att få fler att uppleva ön och att upptäcka det många av oss redan vet - att Öland är en unik plats på jorden. För att lyckas med det samverkar vi bland annat med kommunerna, regionen samt företag och organisationer i regionen.

 

turistinformatörer till sommarsäsongen 2024

Är du en stjärna på värdskap? Älskar du solens och vindarnas ö - Öland?  Då är du välkommen med din ansökan till Ölands Turistbyrå. Vi söker nämligen dig som vill bli en del av vårt team och tillsammans med kollegorna sprida kunskap och information om allt vad Öland erbjuder. Vi söker dig som vill göra semestern för våra besökare ännu bättre! 

Beskrivning av arbetsuppgifter: 
Som turistinformatör informerar och inspirerar du besökare och invånare som vill uppleva Öland, både över disk på våra turistbyråer i Färjestaden och Borgholm samt via telefon, mail och chatt. I jobbet ingår även bokning av boende och aktiviteter, försäljning av öländskt hantverk och souvenirer, uppdatering av digital och analog besöksinformation, distribution av material samt i en reception vanligt förekommande sysslor.

I arbetet ingår intern utbildning om Öland samt i service och bokning. Vi erbjuder även en utbildning då vi åker runt med buss på Öland och besöker olika besöksmål och det medföljer guide som berättar om Öland under resan. Utöver det har vi även intern utbildning i vårt bokningssystem citybreak.

Kvalifikationer: 
God datorvana 
Språkkunskaper: 
- Svenska i tal och skrift 
- Engelska i tal och skrift 
B-körkort 

Meriterande: 
God lokalkännedom om Öland 
Tidigare erfarenhet av servicebranschen eller besöksnäringen 
Eftergymnasial utbildning inom turism eller media och kommunikation. 
Språkkunskaper: 
- Tyska i tal och skrift 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper! 

Anställningsform:  Timavlönad säsongsanställning 
Period:  2 tjänster maj-augusti, 5 tjänster juni-augusti  
Arbetstid:  75-100% Schemalagd arbetstid fördelat på dagtid och helger. 
Plats:  Färjestaden och Borgholm 

Välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev  
Urval till tjänsterna sker löpande så skicka in din ansökan omgående till [email protected] 

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att just du vill bli en del av vårt team på Ölands besöksnäring av 2024! 

 

praktisera på ölands besöksnäring ab

Välkommen att söka din praktik hos oss på Ölands Besöksnäring, ring eller skicka din ansökan till Madelene Hallström på 0485-88802 eller [email protected]

lediga jobb på öland

Öland är en av Sveriges största och mest populära destinationer med över 1.4 miljoner gästnätter varje år.
 Vi har Sveriges mest nöjda besökare och ligger dessutom i topp i solligan varje år. Nu söker vi dig som vill säsonga på solens och vindarnas ö. Känna havets bris, få minnen för livet, träffa människor från hela Sverige och världen - och framför allt ge service i världsklass.