Borgholms historia som populär bad- och kurort startade redan 1864. Det var den öländska luften som ansågs speciellt välgörande. Gäster strömmade till från hela Sverige, ofta via någon av båtarna som trafikerade mellan Borgholm och Stockholm. I samband med Ölandsbrons invigning 1972 exploderade i det närmaste turismen på Öland. Borgholm har sedan dess varit en välbesökt sommarstad, där aktiviteter, konserter och evenemang avlöser varandra, som exempelvis firandet av Kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli.

 

restauranger i borgholm

Borgholm
Borgholm - kallbadhuset - vänner

 

Stadens utbud av nischade och personliga butiker tillsammans med mysiga caféer och högklassiga restauranger gör att Borgholm är välbesökt under stora delar av året. Hamnen är lättillgänglig med flera kajer och här är båtplatserna välfyllda sommartid. Det finns flera badplatser centralt, som Kapelludden och Sjöstugan. Kallbadhuset i hamnen har öppet sommartid och badhuset vid Kapelludden har öppet året runt.

caféer i borgholm

Kronprinsessan Victoria vinkar
Liten flicka sitter på pappas axlar och kollar på konsert

sevärdheter i borgholm

utflyktstips

Drönarbild över Borgholm
Äventyrsrundan

Mellersta Öland - 23km

Läs mer
Borgholms Slott
Borgholms slottsrunda

Borgholm, mellersta Öland 3,6 km

Läs mer
Borgholm - skatepark
aktiviteter

i borgholm

Läs mer
Borgholm - storgatan

shopping i borgholm

Borgholm är den lilla staden med stort utbud! Här kan du med lätthet spendera en heldag på stan med shopping, god mat och promenader i mysiga kvarter. Stadskärnan är levande året om med unika butiker och personlig service där du som kund är i fokus. Inredning, kläder och skor samsas med second hand, möbler och presentbutiker. Här finns något för alla smaker och plånböcker. Välkommen på shoppingrunda i vackra och gemytliga Borgholm!

Borgholm cityförening

 

detta händer i Borgholm