Borgholms slott
Borgholms slott
Borgholms slott

Borgholms slott

Välkommen till Borgholms Slott! Här har det myllrat av människor genom seklerna. Vandra runt i slottsgemaken och känn historiens vingslag. Njut av den fantastiska utsikten över slottsalvaret och Kalmarsund.

Slottets fasta utställningar berättar om dess dramatiska historia. Här visas också varierande säsongsutställningar i spännande miljöer. Gå med på en guidad tur och hör mer om slottets historia med personlig guide eller via audioguide.

Borgholms Slott erbjuder många aktiviteter för hela familjen. Barnaktiviteterna är anpassade efter säsong. Sommartid öppnar Barnens slottsäventyr, där barnen får utföra olika utmaningar och sedan bli dubbade av prinsessan och riddaren. Under vår och höst kan barnen uppleva Drakborgen där de spännande och kluriga aktiviteterna Jakten på drakguldet och Leta drakägg ingår.

Borgholm Slott, eller Slottsruinen som den också kallas i konsertsammanhang, är en av Sveriges vackraste och mest uppskattade utomhusarenor. Varje sommar ges konserter på stora borggården som lockar stor publik.

Borgholms Slott är öppet dagligen från april till i början av november.

Hundar är välkomna till Borgholms Slott.
Välkomna!