för alla historieälskare

Öland är ön där du ständigt kan uppleva historiens vingslag. Fornborgar, gravsättningar, odlingslandskap, bebyggelse och framförallt väderkvarnarna, som kanske är det mest karakteristiska kulturarvet som Öland kan erbjuda. Runt om på ön görs olika typer av historiska kulturarv tillgängliga genom mer eller mindre organiserade upplevelser. Om du siktat in dig på en semester med historiska och kulturella förtecken har du kommit rätt.  

 

Stenmur på Stora alvaret
Fornminnen
Läs mer
Lerkaka Kvarnrad
Öländska Kvarnar
Läs mer
Långe Erik
Öländska Fyrar
Läs mer
Borgholms Slott
Slott & Borgar
Läs mer
Borgholms kyrka
Kyrkor & Kapell
Läs mer
Ölands Museum, Himmelsberga
Museitips
Läs mer

världsarvet södra öland

Från Karlevi i väster till Gårdby i öster och sedan hela vägen söderut sträcker sig ett underskönt landskap och en unik kulturbygd. Detta område upptogs år 2000 på Unescos lista över världsarv. Anledningen är att Södra Ölands odlingslandskap i grunden är annorlunda än andra platser på jorden. Läs mer om Världsarvet Södra Öland. 

guidningar & utflykter

Följ med på tur och upptäck det bästa av Öland med lokala experter. Lär dig mer om det kulinariska Öland, öns urtida djur eller om blommor och insekter. Vad du än väljer är vi säkra på att du får uppleva en minnesvärd guidad tur på ön. 

Ta del av aktuella utflykter och guidade turer i kalendern eller läs mer om de aktörer som under året erbjuder utflykter och guidade turer här.

vernissager, utställningar & konstrundor