ditt äventyr på öland börjar här

Ju längre söder ut på Öland du färdas, desto mer vidunderliga blir vidderna. Stanna upp och låt dig imponeras av den södra udden, där land möter oändligt hav. Från landborgskanten som löper längs med ön, har du en vidunderlig utsikt över Kalmarsund. Det karga alvaret som är en del av Unescos världsarv, är en intressant utgångspunkt för vidsträckta promenader. Är det tvärtom susande talltoppar och mossklädda tuvor som lockar just dig? Bödaskogarna i norr fascinerar många och här samsas vandringsleder med gamla traktorvägar. Den vidsträckta Bödabukten med kritvit sand och turkosskimrande hav är vackert så det förslår.

Fågelskådning vid Hornsjön
Naturreservat
Läs mer
Cykla i Gillberga
Cykla på Öland
Läs mer
Kvinna som kollar i kikare
Fågelskådning
Läs mer
Turridning på Öland
Turridning
Läs mer
Mörbylångaleden - Signaturled Öland
vandra eller spring
Läs mer
Blommor på Södra Greda Löväng
Växtlokaler
Läs mer

guidningar & utflykter

Följ med på tur och upptäck det bästa av Öland med lokala experter. Lär dig mer om det kulinariska Öland, öns urtida djur eller om blommor och insekter. Vad du än väljer är vi säkra på att du får uppleva en minnesvärd guidad tur på ön. 

Ta del av aktuella utflykter och guidade turer i kalendern eller läs mer om de aktörer som under året erbjuder utflykter och guidade turer här.

utflykt & guidning

Följ med på tur och upptäck det bästa av Öland med lokala experter. Vad sägs om guidad matvandring på Stora alvaret, längs med stenkusten eller kanske på Ölands södra udde. Lär dig mer om Ölands urtida djur och öländska lager av sand, lera och kalkskal. Åk på lammsafari och ta del av en guidad naturupplevelser om får, salamandrar, blommor och insekter. Vad du än väljer är vi säkra på att du får uppleva en minnesvärd guidad tur på ön. 

Regelbundna guidningar erbjuds året runt och kan även skräddarsys utefter dina önskemål hos flertalet aktörer. Kontakta dem för mer information och bokning. 

 

världsarvet södra öland

Från Karlevi i väster till Gårdby i öster och sedan hela vägen söderut sträcker sig ett underskönt landskap och en unik kulturbygd. Detta område upptogs år 2000 på Unescos lista över världsarv. Anledningen är att Södra Ölands odlingslandskap i grunden är annorlunda än andra platser på jorden.

 

10 öländska utflyktspärlor

Vad gör en utflykt riktigt lyckad? Oavsett vad just du vill göra helst av allt, kan vi lova att utflykterna vi tipsar om ger minnen för livet.