kul för barn och unga

Om barnen är glada är de vuxna glada. Ett epitet som de flesta föräldrar tillämpar under semestern. På Öland är det lätt att göra barnen nöjda och det är enkelt att göra soliga, roliga saker tillsammans. Älskar dina barn att leka och upptäcka? Nya, fina lekplatser och aktivitetsbanor med utmaningar för både små och stora finns i de större tätorterna. På Öland är det alltid nära till en unik naturupplevelse eller en historisk sevärdhet, något som brukar uppskattas särskilt av barn som inte gärna spenderar semestern i baksätet på bilen. Det är egentligen bara er egen äventyrslust som kan begränsa er.  På Öland kan ni träffa på kamelskötare, glasblåsare, karamellkokare, fyrvaktare, vrakdykare och kungar och prinsessor. Här finns äventyret! 

 

10 öländska lektips!

De naturliga lekplatserna är många på Öland. Gå på upptäcktsfärd i landskapet och upplev både alvar, skog, klippor, raukar och blomsterängar.

1. Räkna väderkvarnar

Det finns 352 väderkvarnar runt om på ön i många olika utföranden. Hur många får ni ihop?

2. Trollskogen

Upplev de smala krokiga stigarna där trubbiga ekar och vindpinade tallar breder ut sig. Långt inne i skogen gömmer sig den gamla Trolleken som tros vara närmare 900 år gammal.

3. Lådbilslandet

Här är det barnen som kör bil med riktiga motorer i en uppbyggd miniatyrstad och med vägar som går genom landskapet.

Valda filter

No products found