Porträttbild - Julius Winberg Sääf
16 Nov 2021

Kultur- och idrottsintresserade Julius Winberg Sääf tipsar om sina smultronställen

Julius Winberg Sääf, 39 år, boendes i Lerkaka på östra Öland delar här med sig av sina fem Öländska favoritplatser. Förutom att han är en kultur- och idrottsintresserad familjefar med tre barn och frun Anna, är Julius verksamhetschef på Ölands Museum Himmelsberga. Efter flera år av småländsk exil i Stockholm, Julius och Anna är från Växjö från början, hittade de tillslut sitt drömboende. En gård byggd 1863. Flyttlasset gick således till Öland och närmare bestämt den pittoreska byn Lerkaka, mest känt för sin kvarnrad.

Nedan hittar du Julius tips.

Ismanstorps Borg

 

Ismantorps borg

Öns mest magiska plats? En av dem iallafall – Mittlandets kulturarv och naturmiljö på en plats, och stämning året runt. Har man tur är stugan öppen och man kan få fika och värdefull information.

Hitta hit

 

 

Bergstigen, Degerhamn

Oerhört vacker led igenom ett spännande natur- och kulturlandskap. Gammal bruksmiljö är en personlig favorit. Sydvästra Öland var vi sällan på när jag var yngre, så det är något som jag upptäckt mer sedan vi flyttade hit.

Hitta hit

Kapelluddens fyr

 

Kapelludden, Bredsättra

Vill man känna Östersjön och även ha rätt stämning runtomkring så är det en perfekt plats – bäst en höst- eller vårdag, men med rätt jacka på sig.

Hitta hit

 

 

Villagatan i Borgholm

Det finns många vackra byggnader på Öland, men här finns en handfull av dem på samma plats. Perfekt att kunna promenera vidare in i Slottskogen.

Hitta hit

 

Jordhamn

 

Stenkusten, Gillberga till Sandvik.

Det har varit mycket diskussioner kring trafiken och parkeringar här, men att långsamt åka denna väg en vacker dag är en fantastisk upplevelse, och även här rör man sig i ett landskap starkt präglat av öns historia.

Hitta hit