Jonathan Rudman
22 Nov 2021

Exilölänningen Jonathan Rudman tipsar om sina favoritplatser att besöka när han kommer hem

Idrotts- och entreprenörskapsintresserade exilölänningen Jonathan Rudman är 30 år, bosatt i Stockholm och har en stark kärlek till sitt Öland. Jonathan blev 2012 årets affärskreatör och belönades då med en studieplats på den prestigefyllda skolan - Handelshögskolan i Stockholm. I och med studieplatsen gick flyttlasset från Jonathans Färjestaden, till den kungliga huvudstaden. Efter avslutade studier startade Jonathan eget företag. Ett företag han drev under flera år tills han bestämde sig för att det var dags för en ny utmaning. Han arbetar nu som VD på Emax Sverige. Nedan delar han med sig av sina absoluta favoritställen på Öland. Häng med! 

Hamnen i Färjestaden

 

Hamnen Färjestaden

Finns det en bättre plats på Öland än hamnen i Färjestaden? Jag tror inte det. På Hasses grill hittar ni god glass och trevliga samtal - världsklass. På ÖlandsChoklad finns choklad som serverats på nobelmiddagar. Hos grannen Seasalt Kitchen hittar ni god mat och underbar stämning. Sedan sommartid finns lokal underhållning och historiska objekt såsom Kalmarsund VIII. Lägg där till att ett dopp bara är några meter bort och det är en perfekt heldag. 

Dessutom blir besöket ännu bättre genom att åka färjan Dessi till Kalmar och tillbaka. Jag föreslår att ”tura” resan och njuta av Kalmarsunds sol, vind och vatten.

 

 

Vandra på Alvaret

Jag prioriterar det alldeles för sällan. En vandring på Alvaret utan slutmål och med reflektion, är balsam för en själ som är van vid högt tempo. Ta första steget och se vart det tar dig. Njut av tystnaden, luften och de anpassningar som behövs göras när du får sällskap av nötkreatur som bevarar naturen för framtiden. Reflektera över vem du är, vem du vill vara och hur du kan bli den bästa versionen av dig själv. Vill du ge dig på en utmaning så rekommenderar jag att gå kust till kust. Känslan avsluta rundan med ett bad i Östersjön är obeskrivlig.

 

 

Sinus/Köpingsvik

Det går att få utomlandskänsla på hemestern på Öland. Ta 101:an norrut och kliv av i Köpingsvik. På med badtofflorna och insup  medelhavskänslan. En lång brygga leder dig ut till en after Beach i toppklass där du skapar magiska sommarminnen i solen. 
Ödmjukt och utvecklingsfokuserat entreprenörskap med service i toppklass, ger dig en kväll att minnas när vi besöker Sinus Restaurang. Här äter vi god mat och får underhållning i sann malliskänsla. Sova kvar? Då är mitt tips en Villavagn!

 

Mållösa resandet

Öland är fullt av pärlor, historier, upplevelser och oväntade samtal som det inte går att ha en plan för. Bil, buss, cykel, inlines eller gång spelar ingen roll. Att bege sig ut med målet att stanna till lite här och där ger något annorlunda. Den där loppisen med en vägskylt innehåller inte bara potentiella fynd utan även historier om Öland. På restaurangen du stannar vid jobbar Öländska ungdomar. Pensionären på biblioteket är säkerligen Ölänning och vill berätta hur det var förr osv. Situationerna är många. Ta tillfället att lära känna Öland på riktigt genom att ställa frågor om just Öland och personer du träffar.

Föreningslivet

Fotbollsplaner. Blickar vi tillbaka fanns det en öländsk idrottsförening i nästan varje socken. Jag är extra glad när jag konstaterar att många finns kvar. Om det så är på Arnevallen, Högby IP, blåsiga Alunvallen eller för mig personligt kopplade, Grövle IP och Färjehallen. Förgyll ditt besök på Öland med att titta förbi det så viktiga och fantastiska föreningslivet. Känn på kärnan av ett organ som knyter samman Öland. 

Vill du dessutom tagga in lite extra på Instagram? Bege dig till San Siro på östra sidan (Ja, anläggningen heter faktiskt så. Likadant som Inter och Milans arena i Italien). och ta en selfie med den mest trogna publik som finns (kossorna på fältet bredvid).

Vill ni följa Jonathans liv som idrottsintresserad företagsledare med en stor passion för ungt entreprenörskap - följ honom på instagram