Tio Öländska Utflyktspärlor

Vad gör en utflykt riktigt lyckad? Känner du dig kanske ibland lite stressad över att semestern känns kort och man vill hinna med så mycket som möjligt? Dessutom ska alla i semestersällskapet känna sig nöjda. En ekvation som inte alltid är enkel att lösa ut. Oavsett vad just du vill göra helst av allt, kan vi lova att utflykterna vi tipsar om ger minnen för livet.

Den öländska naturen är alltid öppen, den finns runt knuten och den inbjuder till upplevelser utöver det vanliga. Cykelturer, badäventyr, en stilla skogspromenad, kyrksafari eller museibesök. Här finns utflykter som lockar den äventyrlige, den kunskapssökande och den som längtar efter att lägga ryggen mot sanden, blicka mot en klarblå himmel och lyssna på havet. Var du än väljer att befinna dig på vår avlånga ö, finns det alltid något nytt att upptäcka.

Kultur och historia har en naturlig plats i form av fornborgar, gravsättningar och andra kulturhistoriska platser. På Öland kan du välja mellan vild natur och den storslagna slottsparken vid kungliga Solliden, öppna trädgårdar eller trädgårdscaféer. Har du fått nog av solen finns den fantastiska guldskatten på Skedemosse museum, möjligheten att känna historiens vingslag på Ölands museum Himmelsberga och nutida konst på Vida Museum. När dagen är slut, när fötterna får vila och du slår dig ner på din stugtrappa, på hamnrestaurangen eller i husvagnens förtält, då är vi säkra på att utflykten du gjort har inspirerat och berikat din semesterupplevelse. 

Dela dina minnen från Öland

Tagga oss @oland_se och använd #thisisöland så delar vi med oss av underbara ögonblick från Öland!