Ö-NATUR

Drygt 60 av 100 företag i besöksnäringen på Öland har tagit tillfället att utveckla sin verksamhet  tillsammans med en affärsutvecklare, helt utan kostnad. Vill du ta en av platserna som finns kvar? 

Outdoor-satsning för att möta efterfrågan

Besökare efterfrågar i större utsträckning bekväma och aktiva upplevelser utomhus, med stark förankring i det lokala köket, kultur och historia. Öland är redan idag en konkurrenskraftig destination, men vi vill bli bättre på att nyttja andra säsonger och möta den ökade efterfrågan. Tack vare gemensam finansiering från ERUF, Borgholms kommun, Mörbylånga kommun och Ölands kommunalförbund står affärsutvecklare nu till ditt förfogande!

Våren med Ö-NATUR

Deltagande företag vässar sina erbjudanden till besökarna. De får gratis analys av sin webb och sociala medier, med konkreta förslag på åtgärder som ger bättre effekt. Många spanar in nya målgrupper, som gärna gör besök under vår och höst, och finslipar marknadsföringen mot dessa. Vi snackar trender och hållbarhet och omvandlar det till viktiga konkurrensfördelar.  Lär oss digitala verktyg som förenklar administration, drift och kommunikation. Tillsammans undersöker vi också hur vi kan skapa ännu starkare erbjudanden till våra besökare, bara genom att lyfta allt fantastiskt vi redan har på Öland.

Kommande aktiviteter:
​Studieresa till Bornholm! 

26-28 april

Tillsammans med en grupp deltagande företag beger vi oss till Bornholm för att se vad vi kan lära, och ta med oss tillbaka till Öland, från denna outdoor-destination. Självklart delar vi med oss av alla nya perspektiv, kunskaper och idéer efter resan!

Skapa lönsamhet av outdoor-trenden! 

Ö-NATUR håller en trendföreläsning och workshop kring hur du kan öka lönsamheten genom att utveckla erbjudanden till outdoor-målgruppen. Vi bjuder på fika! Efter föreläsningen finns möjlighet att stanna kvar och nätverka för de som önskar. Skicka din intresseanmälan till [email protected] Varmt välkommen!

Träffen planeras i höst, uppdaterar när datum är bestämt.

Hur kan du ta del av Ö-NATUR?

Kontakta Felicia om du vill veta mer eller anmäla intresse att delta. Affärsutvecklarna Magnus och Sofie finns tillgängliga även under hösten så länge det finns lediga platser!

Ölands Turismorganisation, Felicia Bäckström

 

Felicia Bäckström

- Håller i trådarna. Bultande hjärta för Öland, outdoor och utveckling.

Ölands Turismorganisation
[email protected]
0485 - 88 812

Affärsutvecklare Magnus Broomé

 

Magnus Broomé

- Erfaren affärsutvecklare och fena på verktyg för strategisk affärsutveckling inom besöksnäringen.

Affärsutvecklare
[email protected]

Affärsutvecklare Sofie Gunnarsson

 

Sofie Gunnarsson

- Kreativ affärs- och platsutvecklare med stenkoll på trender, öga för koncept och helhet.

Affärsutvecklare
[email protected]

Verktygslåda

Många företag inom besöksnäringen vill växa och utvecklas men det är inte alltid lätt att veta hur. Här har vi samlat information, guider och tips kring bland annat marknadsföring, paketering och att arbeta hållbart men även omvärldsbevakning, statistik och trender, som den öländska besöksnäringen kan använda sig av för att utveckla sina verksamheter. All information uppdateras och fylls på kontinuerligt. 

 

Solnedgång i Djupvik
Marknadsföring & Paketering
Läs mer
Stenmur och stätta på Stora alvaret
Hållbar Besöksnäring
Läs mer
Husbil
Fakta & Statistik
Läs mer
Golf på Ekerum en sensommardag
Samarbeten & Nätverk
Läs mer

Mediabank

Ölands Turismorganisation har tillsammans med partners producerat bilder och filmer i syfte att marknadsföra Öland som en destination att besöka. Detta material får du som företag eller förening också använda er av i era egna kanaler så som hemsida, facebook eller instagram. 

Behöver du nytt material för din marknadsföring? Om ni är i behov av att anlita en konsult för marknadsföringsmaterial, hemsida eller liknande kan ni först undersöka om möjlighet finns att nyttja regionens konsultcheckar. Länk till info om konsultcheckar 

Horns udde
Bilder att använda
Läs mer
Barn i Långe Jan, Ottenby
Filmer att använda
Läs mer
Långe Erik
Upplevelser på Öland
Läs mer
Vandring Mörbylångaleden
Natur & Friluftsliv
Läs mer
Ölandsbron
Öland året runt
Läs mer