Ö-NATUR

Drygt 60 av 100 företag i besöksnäringen på Öland har tagit tillfället att utveckla sin verksamhet  tillsammans med en affärsutvecklare, helt utan kostnad. Vill du ta en av platserna som finns kvar? 

Outdoor-satsning för att möta efterfrågan

Besökare efterfrågar i större utsträckning bekväma och aktiva upplevelser utomhus, med stark förankring i det lokala köket, kultur och historia. Öland är redan idag en konkurrenskraftig destination, men vi vill bli bättre på att nyttja andra säsonger och möta den ökade efterfrågan. Tack vare gemensam finansiering från ERUF, Borgholms kommun, Mörbylånga kommun och Ölands kommunalförbund står affärsutvecklare nu till ditt förfogande!

Våren med Ö-NATUR

Deltagande företag vässar sina erbjudanden till besökarna. De får gratis analys av sin webb och sociala medier, med konkreta förslag på åtgärder som ger bättre effekt. Många spanar in nya målgrupper, som gärna gör besök under vår och höst, och finslipar marknadsföringen mot dessa. Vi snackar trender och hållbarhet och omvandlar det till viktiga konkurrensfördelar.  Lär oss digitala verktyg som förenklar administration, drift och kommunikation. Tillsammans undersöker vi också hur vi kan skapa ännu starkare erbjudanden till våra besökare, bara genom att lyfta allt fantastiskt vi redan har på Öland.

Europeiska Unionen - Europeiska Regionala Utvecklingsfonden

 

Bra kalendrar & sidor att hålla koll på:

Almis kalender

Regionens Facebook för besöksnäringen

Visit Swedens kalender

 

Kommande aktiviteter i Ö-NATUR:
Skapa lönsamhet av outdoor-trenden

Ö-NATUR håller en trendföreläsning och workshop kring hur du kan öka lönsamheten genom att utveckla erbjudanden till outdoor-målgruppen. Vi bjuder på fika! Efter föreläsningen finns möjlighet att stanna kvar och nätverka för de som önskar. Skicka din intresseanmälan till [email protected] Träffen kommer att ske i höst, datum kommer inom kort. Varmt välkommen!

Verktygslådan

Här har vi samlat tips till dig i besöksnäringen som vill växla upp och utveckla din verksamhet! Det är svårt att hinna hålla sig uppdaterad över allt som sker omkring en, därför har vi lagt in massor med bra information, guider och tips på ett och samma ställe, i din verktygslåda. Med hjälp av verktygslådan blir det lättare för dig och ditt företag att hålla sig uppdaterad om branschens utveckling och hitta nya möjligheter att växa. Läs mer om marknadsföring, paketering, nätverk på Öland, statistik, trender och varför ditt hållbarhetsarbete är en viktig konkurrensfördel. All information uppdateras och fylls på kontinuerligt, så kom ihåg att kika in lite då och då!

 

Solnedgång i Djupvik
Marknadsföring & Paketering
Läs mer
Stenmur och stätta på Stora alvaret
Hållbar Besöksnäring
Läs mer
Husbil
Fakta & Statistik
Läs mer
Golf på Ekerum en sensommardag
Samarbeten & Nätverk
Läs mer

Mediabank

Ölands Turismorganisation har tillsammans med partners producerat bilder och filmer i syfte att marknadsföra Öland som destination. Detta material får du som företag eller förening också använda i era egna kanaler så som hemsida, Facebook eller Instagram. 

Behöver du nytt material för din marknadsföring? Om ni är i behov av att anlita en konsult för marknadsföringsmaterial, hemsida eller liknande kan ni först undersöka om möjlighet finns att nyttja regionens konsultcheckar. Länk till info om konsultcheckar 

Horns udde
Bilder att använda
Läs mer
Barn i Långe Jan, Ottenby
Filmer att använda
Läs mer

Kommunerna & regionen vill stötta dig som företagare

Utöver den extra satsningen Ö-NATUR finns bra stöd till dig som driver eller ska starta ett företag. Här kan du se vad din kommun kan hjälpa dig med och få reda på mer om regionens företagsstöd!

Borgholms kommun

Mörbylånga kommun

Region Kalmar Län

 

Andra stöd & finansiering

Almi

IUC

Länsstyrelsen Kalmar län

Tillväxtverket

Verksamt

Sparbanksstiftelsen Öland

Utvecklingsmedel Sydöland

 

Andra spännande projekt i regionen

Digitala Lyftet - resursbank

Klimatsmarta resor i besöksnäringen

SB Well - Wellbeing tourism

Växande besöksnäring post corona

Unika Historiska Kalmar län

 

Vi som arbetar med Ö-NATUR

Hör av dig till Felicia om du vill veta mer om satsningen eller anmäla intresse att träffa någon av affärsutvecklarna. Sofie och Magnus finns med oss under hösten och även en bit in under våren 2023. Passa på att nyttja den här möjligheten och gynna ditt företag!

Ölands Turismorganisation, Felicia Bäckström

 

Felicia Bäckström

- Håller i trådarna. Bultande hjärta för Öland, outdoor och utveckling.

Ölands Turismorganisation
Destinationsutvecklare

[email protected]
0485 - 88 812

Affärsutvecklare Magnus Broomé

 

Magnus Broomé

- Erfaren affärsutvecklare och fena på verktyg för strategisk affärsutveckling inom besöksnäringen.

Affärsutvecklare
[email protected]

Affärsutvecklare Sofie Gunnarsson

 

Sofie Gunnarsson

- Kreativ affärs- och platsutvecklare med stenkoll på trender, öga för koncept och helhet.

Affärsutvecklare
[email protected]

Långe Erik
Upplevelser på Öland
Läs mer
Vandring Mörbylångaleden
Natur & Friluftsliv
Läs mer
Ölandsbron
Öland året runt
Läs mer