De öländska smakerna

Här hittar du gårdsbutiker med lokala råvaror, caféer och restauranger med moderna koncept, klassisk husmanskost, Michelin-restauranger, bagerier med godsaker att fylla picknickkorgen med, bryggerier och vingårdar i microformat och andra producenter och förädlare som låter oss ta del av de Öländska smakerna! 
Hamburgare från Stenhusa krog - 1920x1080
Öländska hamburgare
Läs mer
Kroppkakor med lingon, grädde och smör
Smaka Kroppkakor
Läs mer
Elise i solnedgång
Ät med havsutsikt
Läs mer
Trädgårdsgatan 26 efterrätt
Öländsk fun dining
Läs mer
Hotell Borgholm
Ölands michelinrestaurang
Läs mer
Färjestadens hamn
Smaker av havet
Läs mer
Ekerum Resort Öland Restaurang
Öland i White Guide
Läs mer
Grillning i skymningen

Laga mat utomhus!

Att ge sig ut på en utflykt för att upptäcka nya platser är alltid mysigt och att dessutom tillaga maten över en öppen eld är något alldeles särskilt och skapar minnen som vi bär med oss genom livet. Att träffa familj och vänner utomhus med gott om plats är inte bara trevligt utan även ett tryggt sätt att umgås på.

Här vill vi därför tipsa om några av öns anlagda grillplatser. Grillplatserna är öppna för alla och kan inte bokas i förväg. Självklart gäller att du släcker elden och städar efter dig när du går så att det är lika mysigt för nästa besökare.

Läs mer om grillplatser på Öland!

Evenemang & Händelser

Öland erbjuder evenemang för alla åldrar och smaker. Följ med på matvandring på alvaret eller kanske längs med stenkusten. Upplev smaker, känn dofter och fördjupa dig i det kulinariska Öland.