turistinformation

Här kan du ta del av broschyrer, kartor och om sådant som kan vara bra att känna till inför din resa till Öland! Undrar du något är du alltid välkommen att kontakta oss på Ölands Turistbyrå.

Gårdsbutik i Bläsinge
kartor
Läs mer
Stenmur och stätta på Stora alvaret
turistbroschyr
Öländska pärlor
Läs mer
Cykla i Gillberga
Cykel- & vandringskartor
Läs mer
Husbil
Husbil på Öland
Läs mer

Covid -19: Information för besökare

I den öländska naturen finns det gott om plats och i år är det extra viktigt att vi alla reser på ett ansvarsfullt och omtänksamt sätt. Tillsammans kan vi hjälpas åt att minska smittspridningen av Covid -19. Det är viktigt att vi följer myndigheternas rekommendationer. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll avstånd till dina medmänniskor. Varmt välkommen till Öland! 

Med rätt information kan du skydda dig själv och andra. Läs bekräftad information om coronaviruset (COVID -19) hos Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen i Kalmar. Du kan även ringa det nationella informationsnumret 113 13. För information hos respektive kommun besök mörbylånga.se eller borgholm.se.

Tack för att du tar ansvar!

  • Vi får inte vara fler än åtta personer vid sammankomster.

  • Restauranger måste hålla glest mellan borden.

  • Vi ska hålla två meter mellan varandra där det är möjligt.

  • Följa de skärpta nationella råden.

Vi behöver också vara flexibla och beredda på att ändra våra planer och göra något annat om aktiviteterna vi planerat blir fulla.
Tack för att du upplever Öland på ett ansvarsfullt och omtänksamt sätt. Ta hand om dig och varandra!