Tur till Blå Jungfrun

Från den 25 juni fram till 16 augusti finns möjlighet att övernatta på Blå Jungfrun och boka transport från Oskarshamn eller Byxelkrok (max 8 pers/dygn).

Beskrivning

VINDSKYDDEN
Högst 8 personer får övernatta per gång och endast en natt per tillfälle.
Vindskydden är öppna under tiden som Blå Jungfrun är bemannad med guider. Men transport med Solkust är bara möjligt 25 t o m den 16 aug.

Av säkerhetsskäl ska mat för ett extra dygn alltid tas med, eftersom det finns risk att återresan nästkommande dag kan bli inställd om vädret är olämpligt. Friluftskök är tillåtet (ej grillning eller öppen eld), särskild plats för matlagning finns i anslutning till vindskydden.

BOKNING
Bokning är obligatorisk även om man ej åker dit med Solkustturer, och kan ske antingen via "Bokning" på hemsidan eller turistinformation Oskarshamn 0491 770 72. Avser man att ta sig till Blå Jungfrun på egen hand måste det meddelas Solkustturer på 0736839779.

Eftersom det inte är någon förhandsbetalning vid bokning önskar jag er respekt att ej boka upp mer än 2 övernattningar på en säsong samt att boka av den ni ej nyttjar. Vi förstår att ni vill boka många tillfällen för att vara säkra på att just er tur inte ställs in pga av vädret, men det är alltså inte tillåtet.

TRANSPORT MED M/S SOLKUST eller M/S SOLFRUN
Ordinarie dagstur används för transport även för övernattare. Turer avgår dagligen från Oskarshamn och Byxelkrok (viss avvikelse se turlista). Återfärd blir näst följande dag till respektive avgångssort.

Solkust kan inte garantera återresans tider, eftersom väder och vind kan skapa nya förutsättningar. Skeppare på Solkustturer informerar vid utresan om aktuella förutsättningar, vilket kan innebära att vi i sent skede ställer in övernattningen. Det underlättar med andra ord, om du har en flexibel inställning till äventyret Blå Jungfrun.

Priser: Vuxna 540 kr/pers, ungdom 7 – 15 år 270 kr/pers. Barn under 7 år gratis. OBS: Viktigt att boka plats på ordinarie tur till och från Blå Jungfrun. Pris för övernattning ersätter då dagstur priser.

Turlista från Byxelkrok, för boende i vindskydd:
Avgår kl 10.15 dagligen under högsäsong och återfärd dagen efter kl 14.45. Åter i Byxelkrok kl 15.45.

Turlista från Oskarshamn, för boende i vindskydd:
Avgår kl 09.45 dagligen under högsäsong och återfärd dagen efter kl 14.45. Åter i Oskarshamn kl 16.15.

EGEN TRANSPORT
Själva bokningen är obligatorisk, se bokning ovan. Ni kan inte boka via guiderna.
Länk till Regelverk Blå Jungfrun speciellt NFS 2014:8 § 3 och 4.