studio R
studio R
studio R
studio R
studio R
studio R
studio R

studio R

studio R är ett galleri för fotografi och konst. Studio R ligger i Triberga, på naturvackra sydöstra Öland. Galleriet är stiligt byggt i en gammal lada och är en upplevelse i sig. Nästan som en urban blick mitt i den lantliga idyllen. En oväntad kontrast som uppskattas av många besökare.

UTSTÄLLNINGARNA 2021

Galleri studio R öppnar säsongen den 13 maj med en utställning med Kristin Andreassen (keramiska skulpturer) och Kåre Holgerson (fotobaserad konst).

Kristin Andreassen är en norsk-svensk keramiker och verksam som högskolelektor i keramik på OsloMet Universitetet. Hon har sin ateljé i Karlstad. Hon föredrar att kallas för materialbaserad konstnär och hennes process är ett utforskande där konstnärligt uttryck blandas med stark materialkunskap och nyfikenhet för materialens gränser och möjligheter.

Kåre Holgerson använder sig av olika uttryck i den konstnärliga gestaltningen. Han är konstnär och utbildare och jobbar huvudsaklingen med tryck, performans och installationer. Han är en av huvudfigurerna bakom Kulturmagasinet i Bergkvara, där han också har sin grafikateljé.

Säsongens andra utställning pågår mellan den 15 juli och 15 augusti och erbjuder mycket spännande måleri av far och son, båda med stark anknytning till Triberga som ägarna av den så kallade Triberga Kvarnen.

Under titeln “Kvarnägarnas hemligheter” kommer Ivar Södergren och Markus Tennberg visa upp sina verk bara en stenkast bort från Kvarnen, eller pingstkyrkan som den också kallas av byborna, där de båda har firat i stort sett alla sina somrar. Det var Ivars far Sigfrid som köpte byggnaden från pingstkyrkan 1963.

ÖVRIG INFORMATION

I galleriet finns en gallerishop där du kan välja mellan konsttryck, fotografi, mindre konstföremål, konstsmycken, grafik och brukskeramik till present och inredning. I år har utbudet vuxit med ett litet inslag finska designföremål.

Galleriet drivs av Rita Michelsson och i anslutningen till galleriet finns också hennes ateljé där hon trycker och ramar in sina egna verk.

OBS! Gallerilokalen är stor, men vi kommer under pandemirestriktionerna att släppa in max 10 personer i taget. Vi hoppas våra besökare har förståelse för det. På plats finns det tillgång till handsprit och munskydd.

Några meter norr om studio R finns en stor och bekväm parkering för besökare, och vi är mycket tacksamma om du undviker parkera din bil vid vägkanten.


För aktuella nyheter och information följ gärna @galleri_studior på Instagram eller Galleri Studio R på Facebook.