Löpning längs kustvägen

Öländska löplopp 2022

Spring på Öland. Här listar vi löplopp för alla – barn, ungdomar och vuxna, elit som motionärer. Loppen går under olika årstider i underbart vackra miljöer på vår fantastiska ö! Välkommen att delta i något eller några av våra lopp!

Vy vid Mörbylångaleden

 

Ölands kyrkstafett

Kyrkstafetten karta

Datum: 7 maj 2022
Tid: kl. 10:00

Spring ikoniska Ölands Kyrkstafett. Under ett vårspirande Öland är detta lopp en fantastisk upplevelse. Den klassiska långloppsstafetten arrangeras 2022 för den 42:a gången. Det spelar ingen roll om du är inbiten löpare eller nybörjare; det finns sträckor för alla. En folkfest!

Start och mål är i Färjestaden och utefter banan hejas du fram av lagkamrater och andra intresserade. Beroende på hur många ni är i laget och hur långt ni vill springa, erbjuder Kyrkstafetten två olika alternativ; en längre bana med elva sträckor (2,7 km-8,1 km långa) med en totallängd på 67 km, och en kortare variant med sex sträckor (2,7 km -5,4 km) och en totallängd på 23 km.

Långa banan har två klasser; damklass och öppen klass. Den korta banan har enbart en öppen klass. 

Kl. 10.00 sker starten på Hamnplanen i Färjestaden. Innan starts hålls en gemensam uppvärmning. Ett stort antal funktionärer hjälper till ute på banan, vid växlingarna samt vid start och mål. Det servas med individuella sträcktider, mellantider och lagens sluttider. En speaker följer tätstriden från start till mål via högtalarbil. Vid målgången på Hamnplanen i Färjestaden får slutsträckans löpare ta emot Kyrkstafettens speciella medalj till alla lagmedlemmar. Där bjuds även alla deltagare på grillbricka av organisatörens sponsorer.

Efteråt sker prisutdelningen där de tre bästa lagen i varje klass premieras. Men alla deltagande lag är dessutom med i utlottningen från ett välfyllt prisbord.

Läs mer och anmäl er här.

 

 

Böda beachrun

Böda Beachrun karta

Datum: 29 juni 2022

Testa dig själv i en tuff tävling i sand och vatten. Denna tävling är för dig som vill satsa allt eller bara ha riktigt roligt! Planera in detta i samband med att ni tar ett besök på Böda camping. Här har ni allt ni behöver plus en av Sveriges finaste och längsta stränder. 

Böda Beach Run är ett lopp som sticker ut lite extra. En utmaning utöver det vanliga för hela familjen med banor från 500 m till 10 km. Alla som fullföljer får medalj.

Läs mer och anmäl er här.

 

 

Hornsjön runt

Hornsjönrunt - långa banan

(På bilden ser ni den långa rundan)

Datum: 23 juli 2022

Gå, lunka, löp – runt Ölands enda insjö. 2022 går loppet för 45:e året!

Mycket vacker och varierande Öländsk natur! Allt från grusvägar med Öländsk kalksten som underlag, till gräs, kohagar, lövskog, barrskog och sanddyner!

Läs mer och anmäl er här.

 

 

Ekerumloppet

Ekerumsloppet - karta

Datum: 8 augusti 2022

Välkommen till ett utmanande höstlopp på terrängstigar i den vackra naturen runt Ekerum och Rällaskogen!

Läs mer och anmäl er här.