Lundgrens Garage
Lundgrens Garage

Lundgrens Garage

Mat ska få ta tid, både att laga och att äta. Men måltiden är mer än mat. Det är där vi möts och där samtalet frodas. På Lundgrens Garage står gästen, mötet och samtalet i centrum.

Vi lagar vår mat ”low & slow”, alltså i låg temperatur och långsamt. Till det läggs rök från olika lövträd, det är detta som kallas barbecue. Längst tid tar vår oxbringa som är färdig efter 14-18 timmar. Metoden är känd för att ge ett oerhört mört, smakrikt och saftig kött. Det smakar dock inte så mycket rök som man kan tro. Så skynda dig till Lundgrens innan det tar slut…

Ur White Guide:
Välgjord barbecue i det gamla garaget

Till den tidigare bilverkstan har det kommit tre män som grillar och röker enligt amerikansk barbecue-modell, och det gör de bra. Ett exempel är en bit brisket (spetsbringa) som tillagats i 20 timmar och är mör och smakrik. Vi gillar att det finns varmrökt lax och gröna alternativ på menyn, som grillad majs från trakten. Desserterna är få men maffiga, stämningen är familjär och trevlig.