Halltorps Gästgiveri

Halltorps Gästgiveri välkomnar dig med 33 härliga, rymliga hotellrum av varierande karaktär. Nyrenoverade dubbelrum med ljus, skandinavisk atmosfär och underbara sängar. Dessutom har alla rum fåtöljer alternativt soffa för din bekvämlighet.

Välsmakande mat i såväl Bistro som Fine Dining.

Alla rum har badrum med dusch, fritt Wifi, TV samt vattenkokare för te/kaffe. Alla badrum har fön.
Ekologisk handtvål samt kombinerat schampo och duschtvål finns i samtliga badrum

Halltorps nyrenoverade dubbelrum har 180 cm bred säng som i de flesta fall inte är delbara. Ange gärna som önskemål att delning av sängar önskas. En fräsch skandinavisk inredning med fantastiska nyinförskaffade sängar, fåtöljer att sitta i och nyrenoverade badrum med dusch.

Mitt på Öland med utsikt över vackra Kalmarsund finner du Halltorps Gästgiveri. Här välkomnas du till ”House of Foods” och erbjuds förutom övernattning i nyrenoverade rum även olika matkoncept som Halltorps Gastro med femrätters avsmakningsmeny, Halltorps Bistro med välsmakande mindre och större rätter, Halltorps Deli med såväl lokala som internationella delikatesser och sommartid vår Glass & Toast restaurang med fantastiska glasskreationer.

Halltorps Gästgiveri har en lång historia och platsen var ursprungligen ett gods med anor från 1600-talet. Från mitten av 70-talet har Gästgiveri bedrivits på platsen och under åren har utbyggnad och förfining skett. I maj 2021 tog nuvarande ägare över efter att verksamheten varit stängd i ca 3 år och renovering av 23 hotellrum har slutförts, flera restaurangkoncept har startats, Delibutik har öppnats och mottagandet har varit fantastiskt! På hotellet finns även konferens och festlokal.

Granne med hotellet ligger vackra VIDA konstmuseum där konst av Ulrica Hyman-Vallien och Bertil Vallien visas i samklang med olika utställningar. Hotellets gäster har fri entré till VIDA.

Mot Kalmarsund finner du Halltorps hage, ett unikt naturreservat med många sällsynta arter av såväl växter och djur. Här finns vandringsstråk som t ex Gästgivarpromenaden.

I vår närhet finns även välkända Kackelstugan som sommartid arrangerar konserter, dagligen under hela juli månad och en bit in i augusti.

Närheten till Borgholm (11 km) där såväl Solliden som Borgholms Slottsruin finns att besöka och läget ”i hjärtat av Öland” är en stor fördel för den som vill uppleva denna vackra ö.

Faciliteter och service