sol, bad och vattenäventyr

Ölands avlånga form erbjuder två kuststräckor med olika karaktär, nämligen Kalmarsund och Östersjön som båda består av fina sandstränder! Lockar inte sand mellan tårna, finns även stenhällar, kallbadhus och gräsbeklädda stränder! På Öland finns dessutom vattenland som öppnar upp för ett vattenäventyr med pooler, rutschkanor och lek för hela familjen! Föredrar du hellre vattenäventyr erbjuds en hel del vattensporter välj mellan allt från vattenscouter till att paddla kajak, du väljer!

badplatser på öland

Är det den kritvita sanden och det stora utbudet av vattenaktiviteter, restauranger och svalkande glass som lockar dig allra mest? Eller är det kanske möjligheten att på vinst och förlust cykla ner längs en gräsbevuxen stig och hitta en bortglömt liten badvik, som kan bli din egen, hemliga badplats? Eller vill du hoppa från en brygga, dyka i ett stenbrott eller bara doppa tårna från klipphäll? Varför välja?

 

vattenaktiviteter

Föredrar du att vara mer aktiv även på stranden? Från norr till söder erbjuds en mängd möjligheter till vattensporter. Haga Park är en mycket omtyckt destination för surfare och här finns möjlighet för både proffs och nybörjare att mötas i ett gemensamt intresse för vind och vatten. På flera platser utmed ön kan du hyra kanot, kajak och SUP-board, och här och var även vattenskoter.

vattenland & badhus

När du ändå befinner dig på Öland finns det ju en hel del pooler, badhus och vattenland att besöka, om du vill byta saltstänk mot vattenrutschbanor, träningssimning och en garanterad vattentemperatur. 

Böda Sand Vattenland
Böda Sand Vattenland
Läs mer
Böda Sand Vattenland
Borgholms Badhus
Läs mer
Ölands Djur och Nöjespark Vattenland
Vattenland på Ölands Djurpark
Läs mer