Elise i solnedgång
30 Dec 2021

Öländsk fun dining

Vill du bli golvad av helhetsupplevelsen där inte bara smakerna sitter utan även där musiken, inredningen, servicen är en del av helheten, där passionen för hantverket möter dig så fort du kliver in genom dörren? Då har vi några tips till dig. Här tipsar vi nämligen om de restauranger som har riktigt bra helhetsupplevelser, som är Ölands bästa restauranger enligt Tripadvisor och dessutom har de alla blivit omnämnda i White Guide. Glöm fine dining, nu är det fun dining som gäller, på öländskt vis dessutom.

Hotell Borgholm - entre

Hotell Borgholm

Ölands bästa restaurang med utmärkelser i bland annat den internationella krogbibeln Guide Michelin. Här serveras olika gastronomiska menyer så väl som á la carte baserade på lokala och säsongsbetonade råvara med smaksättningar från hotellets unika örtträdgård som i sig är en riktig oas i Borgholm.

Hitta hit.

 

Trädgårdsgatan 26

Restaurang Trädgårdsgatan 26

Krögaren Jonas Åhman skapar rätter med råvaror både från ön och längre bort, med ambitionen att ge Er en minnesvärd kväll både vad det gäller mat, dryck och service i den lilla kvarterskrogen.

Hitta hit

 

Lundgrens garage

Lundgrens Garage

Mat ska få ta tid, både att laga och att äta. Men måltiden är mer än mat. Det är där vi möts och där samtalet frodas. På Lundgrens Garage står gästen, mötet och samtalet i centrum. Lundgrens Garage lagar sin mat ”low & slow”, alltså i låg temperatur och långsamt. Till det läggs rök från olika lövträd och det är detta som kallas barbecue.

Hitta hit

 

Lammet och Grisen

Lammet & Grisen

Öländsk Fest - Missa inte en helkväll på öländskt vis - med helstekt lamm och gris som trancheras framför dig av kockarna i restaurangen. Du väljer själv bland alla tillbehör från rikliga bufféer. Fantastisk underhållning varje kväll ger härlig stämning i sommarnatten. Takterrassen med solnedgångsutsikt över alvarmarken på naturreservatet Horn Kungsgård är ett måste.

Hitta hit

 

Elise i djupvik

Elise

En sommarpärla i Djupvik! Likt en oas i öknen återspeglar restaurangen en inbjudande atmosfär där lokalbefolkningen samlas. Fokus ligger på mellanrätter där råvaror förädlas med en modern tvist. 

Hitta hit

 

Gamla televerket

Gamla Televerket Vin o Bistro

Gamla Televerkets vision är glada gäster som ätit sig mätta på enkel, god mat lagad från grunden.
Genom att fokusera på närproducerat i säsong låter dem råvarorna hamna i fokus. De gillar glada djur, därför prioriterar de i största möjliga mån kött som kommer från gårdar med bra djurhållning, fisk från ett hållbart bestånd och närodlat grönt.

När Gamla Televerket komponerar sina rätter utgår de alltid från vad de själva skulle vilja se på tallriken

Hitta hit

 

Brasseriet

Brasseriet Tack o Bock

Ert andra vardagsrum. Här är restaurangen för er som söker puls, bra mat och musik blandat med egenproducerad dryck. En restaurang med schyssta råvaror och ett brett utbud inom mat och dryck, precis som man vill ha det helt enkelt!

Hitta hit

 

Matbaren

Matbaren

Matbaren är en modern bistro. Här ligger fokus på god mat och goda viner med kvalitativa råvaror och skönt häng.

I menyn väljer ni fritt bland våra mellanstora rätter. Börja i vilken ordning ni vill, ät en eller så många ni orkar. Till alla rätter kan vi rekommendera drycker som vi tycker är goda till maten.

Hitta hit

 

Eksgården

Eksgården

Här ska du som gäst känna dig sedd och Eksgården strävar efter personlig service. Här hittar du saker som de själva tycker om, till exempel är kaffet du blir serverad till frukost deras egna personliga favorit. Tycker de att någonting är gott serverar de det till sina gäster, oavsett om det handlar om vinet till maten eller de nyplockade vinbären från trädgården.

Hitta hit