Gelato i Byxelkrok
09 Jun 2021

Glass- & Godisrundan

För många är kanske semestertiden tillfället att njuta lite extra av livets goda och söta. Öland har flera förstklassiga mathantverkare som tillverkar godis och glass för att förgylla dina semesterdagar här på vår ö.

Kaffestugan i Böda och Gelato & Bisquits i Sandvik & Byxelkrok

Kaffestugan i Böda tillverkar och säljer egen gelato under högsäsong. I deras gelaterior i Byxelkroks och Sandviks hamn kan du njuta av riktig glass i härlig öländsk miljö. De erbjuder en smakintensiv italiensk glass tillverkad av naturliga råvaror som mjölk, frukt, bär och socker. I Byxelkrok kan du även ta del av deras egentillverkade mjukglass och milkshake. Med öländsk mjölk från Österbo gård i Dödevi blir det så lokalt det bara kan bli.

Ölandsglass, Borgholm

Ölandsglass erbjuder en egen tillverkning sedan 1987. De tillverkar och säljer färsk glass av högsta kvalitet med naturliga råvaror utan tillsatser av smakämnen och konserveringsmedel. De tillverkar glass och sorbeter för hand och på plats. Ölandsglass använder endast naturliga råvaror, som exempelvis egenkokad flädersaft i flädersorbeten.

Karamellkokeri Bredsättra

Karamellkokeriet i Bredsättra är ett unikt utflyktsmål sedan 2010. Upplev ett gammaldags hantverk och köp karamellerna i den charmiga gamla skolbyggnaden. Karamellkokeriet erbjuder även ett sockermuseum om sockrets historia med gamla verktyg, skolplanscher och filmer. Under högsäsong erbjuds trädgårdscafé, mjukglass och visning av karamelltillverkning.

ÖlandsChoklad Färjestaden

Ölandschoklad erbjuder handgjord choklad och glass. I fabriken i Färjestaden tillverkar de exklusiva, handgjorda praliner och italiensk glass baserade på finaste choklad och råvaror. De erbjuder praliner i ca 19 olika smaker under hela året. I fiket kan du även hitta andra bakverk med choklad som exempel kladdkaka och chokladpaj. Du kan både besöka hantverksfiket där produktionen sker men även caféet som ligger i Färjestadens hamn.

Fröken Frankenstein, Gårdby

Med en passion för choklad, smak och färg tillverkas handgjorda praliner, chokladkakor, bräck och tårtor i det lilla chocolateriet i Gårdby på östra Öland. Genom att använda bra råvaror, fantasi och nyfikenhet skapas chokladprodukter som är goda och visuellt vackra. De packas, presenteras och säljs i handvikta askar och omslag. Deras smaker experimenteras fram med nyfikenhet och glädje, ibland med lokala råvaror från Öland!