cykelfärjan dessi

Under den ljusa tiden på året, maj till september, finns det, förutom Ölandsbron, ytterligare en möjlighet att ta sig till och från Öland, nämligen med den populära cykelfärjan Dessi. Eftersom det råder cykel- och gångförbud på Ölandsbron, används färjan flitigt av såväl turister som pendlare, då den gör det möjligt att ta sig över sundet med eller utan cykel.

 
mellan öland och kalmar

Överfarten mellan Färjestaden och Kalmar tar ca 30 minuter. I salongen, med cafeteria, och på soldäck finns plats för 118 passagerare. Cyklar transporteras i ställ på akterdäck, som har plats för 50 cyklar. Påstigning sker vid Skeppsbron i Kalmar, samt i Färjestadens hamn på Öland.

biljetter och priser

Biljetter köps ombord på färjan med betalkort. Det finns också olika typer av rabatterade kort så som 10-kort. Även dessa köps ombord på färjan, direkt av däcksman. Läs mer om biljetter och priser på tidtabellen. 

avgångar

Cykelfärjan Dessi går dagligen från mitten av maj till och med mitten av septemben. Se tidtabell för aktuella avgångar från Färjestaden och Kalmar. 

fartyget

Dessi är en katamaran, byggd år 2006. Hon är 19,8 m lång och 8 m bred. Ägare är Ressel Rederi AB.
Vid frågor kontakta fartyget direkt på 073-442 44 55

övrig information

Rabattkort köps med kontokort hos däcksman ombord.
Cyklar medföres avgiftsfritt på egen risk.
Moped medföres i mån av plats och till en avgift, se tidtabell för pris. 
Turen tar ca 30 minuter.