Solnedgång i Djupvik
10 Jun 2021
Sommar på Öland

Njut av solnedgången

Få upplevelser överträffar att få ta del av en klar och färgstark solnedgången på Öland. Upplevelsen är så pass fin att många reser till Öland enkom för att få se solen sakta gå ner. Ön bjuder på många fina platser där man kan njuta av solnedgången och samtidigt blicka ut över Kalmarsund. Vi frågade våra följare på Ölands officiella facebooksida var de njuter bäst av solnedgången och vi fick in många tips. Vi listar några av favoriterna här nedan från norr till söder. Kanske får du tips om var du kan njuta av den magiska solnedgången kväll efter kväll!

Neptuni Åkrar

På Neptuni åkrar, strax norr om Byxelkrok, breder klapperstensfälten ut sig och tillsammans med de nästan helt vegetationslösa strandvallarna skapas ett magiskt ljus i solnedgången.

Byrums Raukar

Byrums raukar är en vidunderlig plats med egendomliga stenformationer som även bjuder på en vy över Kalmarsund och den mytomspunna ön, Blå Jungfrun. Med en solnedgång i fjärran blir platsen oemotståndlig. 

Stenkusten

Längs med Ölands stenkust får vi ta del av vyer som är hänförande och en solnedgång som kan beskrivas som magisk. Färdas längs med hela stenkusten eller stanna till i någon av byarna och insup en sagolik upplevelse.

Köpingsvik

I köpingsvik finns ett klintparti, Köpings Klint, som bjuder på en fantastisk utsikt över Köpingsvik och havet, vänder du dig om får du istället ta del av blommande betes- och alvarmarker.

Längs med 136:an

Från Borgholm och söderut ges många fina vyer längs med 136:an. Stanna till vid Glömminge eller Eriksöre rastplats och njut av Ölands odlingslandskap och ett glittrande sund med den majestätiska bron i bakgrunden.

Sandbergen

I Sanbergen, väster om Stora Frö är landborgkanten något högre, vilket ger dig en bra utsikt över sundet. Här finns trappor som tar dig ner till vattnet om du vill ta ett dopp i havet medan solen sakta går ner.

Stora alvaret

Var du än befinner dig på Stora alvaret lovar vi att solnedgången blir magisk. Det platta och karga landskapet låter dagens sista solstrålar lysa på de betande djuren och genom de låga enbuskarna.

Albrunna

Med havet så nära infinner sig ett lugn i Albrunna på södra Öland. Stanna till vid Albrunna rastplats och duka upp din picknick intill kvarnen och njut av dagens sista måltid med oslagbar utsikt.