Kaffestugan i Böda
Kaffestugan i Böda
Kaffestugan i Böda
Kaffestugan i Böda
Kaffestugan i Böda
Kaffestugan i Böda
Kaffestugan i Böda

Kaffestugan i Böda

När du kliver innanför dörren till vårt hantverksbageri och café vill vi att du ska känna doften och värmen av ett hantverk med det där lilla extra äkta och genuina. För oss är bra och äkta råvaror en måttstock för allt som vi tillverkar, väljer ut och säljer. Och självklart använder vi inga halvfabrikat. Vi gillar äkta vara.

Börja dagen med en caféfrukost, från det att vi öppnar och fram till kl 11.00 serverar vi lill-, stor- och megafrukost. Eller är det dags för en hederlig bullfika, då finns ett stort utbud av vete- och wienerbröd samt både klassiska och moderna bakverk och bakelser. När det börjar dra ihop sig till lunch vill du kanske ha något matigare. Då kan vi, beroende på säsong, erbjuda flera olika sorters mackor, sallader, pajer och smoothisar.

Kaffet du dricker hos oss, oavsett om det är latte, cappuccino, espresso eller en hederlig bryggkaffe, har nyligen rostats på plats här i butiken. AA Arabicabönorna är odlade i Uganda.

Vi älskar god glass, därför tillverkar och säljer vi vår egen gelato under högsäsong! En smakintensiv italiensk glass tillverkad av naturliga råvaror som mjölk, frukt, bär och socker. Om det inte är en sorbet förstås, för då är den oftast helt mjölkfri. Glassen köper du i våffla eller bägare och äts med fördel ofta säger de som har provat. Glassen hittar du på Gelato & Bisquits i Sandvik & Byxelkrok.

Vi tillverkar också våra egna marmelader. Självklart är också dessa fria från konstigheter såsom smakförstärkare och konserveringsmedel.

Välkommen in till oss på Kaffestugan!
- En äkta smakupplevelse på norra Öland.
// Frank, Lena och Sofie