Eco by StrandNära
Eco by StrandNära
Eco by StrandNära
Eco by StrandNära
Eco by StrandNära

Eco by StrandNära

Hos Eco by StrandNära njuter Ni av en härlig ekologisk middag i skenet av solnedgången mellan strandtallarna. Restaurang Eco By StrandNära är öppen sommartid med ett koncept som bygger på en hållbar framtid där råvaran går direkt från jord till bord.

StrandNära samarbetar med ekologiska odlare och hanterar varje råvara varsamt. Alla rätter lagas från grunden i köket på StrandNära, med helt naturliga råvaror & kärlek. Menyn kan variera beroende på väder & odlingsförhållanden. Varje dag skördas det på den egna ekoodlingen och dagligen kommer nya leveranser från ekoodlarna de handlar av, först då vet StrandNära vilka råvaror de har att tillaga för kvällen. Det är något som de ser som en fantastisk förmån, att råvarorna plockas direkt från jorden och efter ett par timmar finns de i köket.

StrandNära fokuserar på att låta maten stå i centrum och att varje råvara får den plats den förtjänar. Alla rotfrukter, mycket grönsaker samt mejeriprodukter & ägg kommer från Botulf & Ruth på biodynamiska Solmarka Gård & Gårdsmejeri. De fantastiska grönsakerna, tomaterna, bären, örterna & blommorna plockas på den egna ekoodlingen. För StrandNära är detta självklarheter som de kallar för lyx, en förutsättning för långsiktig hållbarhet, vilket utgör grunden i företagets filosofi.

Eco by StrandNära är listad i White Guide, KRAV-certifierad på Nivå 3 & medlem i Ölands Krögarförening.