mtb & stigcykling

När man cyklar på Öland är det bra att ha gott om tid, men inte för att det är ansträngande. Tvärtom. Småvägarna nästan lyfter dig genom landskapet och du kan lägga energin på att verkligen njuta av oslagbara vyer, alla ljud och dofter. Förmodligen vill du även ta en paus vid gårdsbutiker, caféer eller restauranger ni cyklar förbi, så ta god tid på dig.

Runt om på ön finns fantastiska cykelleder med rutter som passar alla cyklister, allt från fina skogar för Mtb till Ölandsleden som slingrar sig längs med hela ön. Öland är helt enkelt som gjord för att upplevas på två hjul så ta med din egen cykel eller hyr allt du behöver på plats. Här tipsar vi om några av Ölands bästa cykelrutter. 

Cykel - mtb - rälla
Ekerum Svart

Rällaskogen, mellersta Öland 7,3 km

Läs mer
Cykel - mtb - rälla
Ekerum Grön

Rällaskogen, mellersta Öland 9,7 km

Läs mer
cykel - mtb -rälla - paus
Ekerum Orange

Rällaskogen, mellersta Öland 14,9 km

Läs mer

planera ditt äventyr 

Lena Brunefors, Helene Vestberg och Robin trygg pratar om vad som behövs för att börja cykla mountainbike i skogen. De går igenom vad som är viktigt att tänka på för säkerheten, var det är tillåtet att cykla och olika typer av utrustning. Filmen är ca fem minuter lång och på slutet finns en lista på vad som är viktigt att tänka på inför cykling med mountainbike i skogen.

Rällaskogen - MTB- Hela familjen
Rällskogen  MTB - Barn