victoriadagarna

Victoriadagen grundades av Kay Wiestål 1979 som en kärleksfull hyllning till Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag den 14 juli. Det som en gång var en enstaka dag för att fira prinsessan har sedan dess utvecklats och förvandlats till Victoriadagarna. Detta årliga evenemang har vuxit och blivit en omfattande mötesplats på Öland, där syftet är att inspirera människor till fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil!

Läs mer om Victoriadagarna här!

aktiviteter under firandet

Under Victoriadagarna förvandlas Öland till en livlig mötesplats som strävar efter att inspirera till fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil. Detta evenemang är ett tillfälle då Ölands invånare och besökare samlas för att delta i olika aktiviteter och njuta av den vackra ön på ett hälsosamt sätt samtidigt som vi firar och uppvaktar vår fantastiska kronprinsessa.

victoriadagarna - victoria med familj
Födelsedagssång

14 juli

Läs mer
Victoria
Födelsedagskortege

14 juli

Läs mer
Victoriakonserten 2023
Victoriakonserten

14 juli

Läs mer
Victoriavandringen
Victoriavandringen

12 juli

Läs mer
Victoriagolfen
Victoriagolfen

13 juli

Läs mer
Ölands Idrottsdag
Ölands Idrottsdag

13 juli

Läs mer
Victorialoppet
Victorialoppet

15 juli

Läs mer

victoriapriset

?

Victoriapriset har delats ut årligen sedan 1979. Priset delas ut av H.K.H. Kronprinsessan Victoria under Victoriakonserten den 14 juli 2024. Victoriakonserten sänds i SVT1 och SVT Play. Tid kommer!

Om vinnaren

årets artister

Under victoriakonserten i år bjuds kungafamiljen, publiken och tv-tittarna på musikframträdanden Lena Philipsson, Molly Hammar, Albin Lee Meldau, Edda Magnason och Olivia Lobato. Musiken framförs under ledning av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen. Programledare för Victoriakonserten är, för sjätte gången i rad, Yvette Hermundstad. 

Victoriakonserten

Victoriadagarna - 2024 års artister
Victoriadagarna - 2024 års artister

festligt firande 

Under Victoriadagarna på Öland blir stämningen extra festlig och jublande. Ta del av spännande erbjudanden och aktiviteter med Victoria-tema runt om på ön. Butikerna, restaurangerna och andra lokala företag går in i firandet och skapar speciella arrangemang för att fira drottningen och hennes historiska inflytande.

du kanske även är intresserad av: