Teckenspråk

Välkommen till Ölands sida för teckenspråk. Nedan finns länkar till filmer som teckentolkar den viktigaste faktan om Öland. OBS! Varje länk leder till en ny sida.

Allmän turistinformation

För allmän turistinformation om Öland, klicka här.

Historia

Öland är fullt av historiska sevärdheter, för allas tycke och smak. För en historisk tillbakablick på Öland, klicka här.

Borgar

En del av det rika historiska utbudet på ön utgörs av ett stort antal borgar från stenålder och järnålder. För mer information om dessa, klicka här.

Borgholms slott

Upp från det platta landskapet reser sig Borgholms slottsruin, med byggstart redan på 1200-talet. Numera är det plats för utställningar, aktiviteter, evenemang och så klart historiskt arv. För information om Borgholms slott, klicka här.

Gravfält

Flera gravar har upptäckts på Öland och gravstenarna reser sig mäktigt över marken. För mer information om gravfälten på Öland, klicka här.

Skäfteskärrs järnåldersby

På norra Öland kan besökas Skäfteskärr järnåldersby, som gestaltar Folkvandringstiden i Sverige. För mer information om järnåldersbyn, klicka här.

Natur

Naturupplevelser kryllar det av på denna avlång ö.

Cykla och vandra

Öland är väldigt tacksam att cykla och vandra på, långa, lugna vägar och stigar som leder genom storartade och mysiga vyer. För mer information om cykel och vandring, klicka här.

Naturum på Öland

Det finns två skyddade Naturum på Öland. Ett längst upp i norr, vid porten till Trollskogen, och ett längst ner i söder, i Ottenby. För mer information om Naturum på Öland, klicka här.

Kultur

Kungligheter, konst, kvarnar och mycket mer ryms på ön.

Södra Ölands världsarv

Till och med ett erkänt världsarv får plats på södra Öland. Odlingslandskapet och Alvaret som sträcker ut sig över ön utgör ett kulturarv erkänt av FN. För mer information, klicka här.

Öländska kvarnar

Är du i Holland, eller är du på Öland? De gamla arbetsredskapen står i flera fall kvar och i många fall i väldigt gott skick. Det finns kvarnar att beundra, titta in i och till och med äta inne i. För mer information om öländska kvarnar, klicka här

Solliden

Kungafamiljens eget sommarresidens ligger strax utanför Borgholm på Öland. Här firas kronprinsessans födelsedag (för det mesta) och trädgården på Solliden bjuder på flera trädgårdar. För mer information om Solliden, klicka här.

Nöje

Ölands skördefest, största skördefesten i Sverige, hittar du på Öland. Mer information om nöje, klicka här.

Ölands Djurpark

Med djurpark, vattenland, pirate island och åkattraktioner så finns det något för hela familjen på Ölands djurpark. För mer information, klicka här.