Tareq lagar Havsöring i Gahkkobröd

 

Tareq får prova på flugfiske tillsammans med fiskeguiden William Kernchen från Fly Trout Öland. Trots perfekta förhållanden nappade det inte denna gången, men med över 30 mil kust på Öland nappar det alltid någonstans. Följ med när Tareq lagar Havsöring som serveras med böand annat Gahkkobröd.

Fiska längs Ölands kust


Att uppleva Öland i vadarstövlar är något alldeles speciellt. Det går att fiska havsöring på Öland från mars ända tills isen lägger sig på senhöst/vinter. Av många har Öland Sveriges finaste havsöringsfiske. Är du sugen på ett fiskeäventyr kan Fly Trout Öland säkert hjälpa dig.

Fiska Havsöring tillsammans med Fly Trout Öland!

Jonas Åhman, Trädgårdsgatan 26 i Borgholm tipsar!


Eftersom det är en laxfisk, och därmed en relativt fet fisk så gör den sig bra på grillen eller halstrad på skinnsidan nedåt. Se till att skinnet är avtorkat ordentligt och låt den gå i princip färdigt i pannan med skinnet nedåt, flippa över filé-biten på andra sidan några sekunder, krydda, och servera direkt, eller om det är en tjockare bit, låt den avslutas i ugn, den skall verkligen inte bli welldone utan gärna lite liv kvar i den.

Serveringstips:
Servera så här års med lite ugnsrostade rotfrukter, sabayonne på brynt smör och lite riven pepparrot. Gott med ett vitt vin med lite fatton till det brynta smöret men ändå lite syra kvar, eller en lättsam pinot noir funkar ju också.

Fotograf: Joachim Grussell, Ölandsmagazinet