Elise i solnedgång

Restauranger med havsutsikt

Öland har många restauranger med ett havsnära läge. Här kan du uppleva en god måltid med havet som närmsta granne och kuliss. Umgås med nära och kära till ljudet av vågorna som slår in mot land. Fisk, vegetariskt eller fine dining? Inga problem, här finns något för alla.  

Kårehamns fisk och havskök

Kårehamn Fisk & Havskök 

Havets läckerheter på land. I pittoreska fiskebyn Kårehman, på nordöstra Öland. Fiskaffär och restaurang.

Hitta hit.

 

Ebbas by the sea

Ebbas by the sea

Kvalité, både gällande service och mat. Förutom fantastiska hamburgare gjorda på närproducerade råvaror har du tillgång till goda, svalkande och fräscha drinkar gjorda av duktiga och serviceinriktade bartenders. Vill du åt lite puls, då är detta stället för dig. 

Mormors Bistro - solnedgång

Mormors Bistro

Bistron har ett unikt läge längs Stora Rörs hamn med vacker och rofylld utsikt över Kalmarsund. Visionen är att förvalta och utveckla den mattradition som funnits i Stora Rör sedan femtiotalet. Hos Mormors kommer du som du är och träffar vänner och familj.
I vår meny lyfter vi fram Ölands fantastiska gårdar. Veganska och vegetariska alternativ är en självklarhet på Mormors Bistro. Vi satsar alltid på KRAV och närodlat. Det kött vi serverar kommer från närliggande gårdar och vi kommer även i år att servera fisk grillad över öppen eld. All den fisk och skaldjur vi serverar är MSC-märkt.

Hitta hit

 

Sinus Bar och restaurang

Sinus Bar & Strandrestaurang

Här upplever du en magisk atmosfär med en helt oförglömlig solnedgång - bara 20 meter från havet. Utomlandskänsla, fast i Sverige. Och det är en av anledningarna till att vi serverar mat med smaker från sydeuropa. Tänk typ spansk beachclub fast med en touch av Öland.
Hos Sinus är hela familjen välkommen och de har en schysst meny för barnen.

Hitta hit

 

ÖlandsChoklad pizza

ÖlandsChoklad

En “Trattoria”. Eller en enklare restaurang om man hellre vill säga det. ÖlandsChoklad har skapat en oas för livsnjutare. Här kan ni njuta av italienska delikatesser i form av chark/ostar eller Scrocchiarella, vilket påminner om pizza men bygger på ett surdegsbröd som är mycket luftigare och krispigare. De har också andra maträtter såsom sallader m.m. Fullständiga rättigheter gör att maten gärna avnjuts tillsammans med öl eller vin – rosé, vitt eller rött. Som avec finner ni whisky, rom, cognac och diverse goda drinkar. Från några av italiens bästa charkuterier hämtar vi våra salamis och lufttorkade skinkor. Från samma region i Toscana kommer vår parmesanost.

Är du vegeterian eller vegan? Eller tål du inte laktos eller gluten? Det finns maträtter för alla på menyn. Och det mesta går att skräddarsy så att det passar just dig.

Hitta hit

Elise restaurang

Elise

Sommarpärla i Djupvik! Likt en oas i öknen återspeglar restaurangen en inbjudande atmosfär där lokalbefolkningen samlas. Fokus ligger på mellanrätter där råvaror förädlas med en modern tvist.

Hitta hit