Registrera din verksamhet på oland.se

Har du en restaurang, ett café, en gårdsbutik eller annat där besökare kan ta del av Öländska smaker då bör du registrera din verksamhet på oland.se! 

Viktigt att tänka på!

Bild & Text är avgörande om besökaren på hemsidan blir er framtida gäst. Det är därför viktigt att ha korrekt och aktuell information men också inspirerande och målande text som övertygar besökaren att bli er gäst. Även bilder är a och o. Små och oskarpa bilder lockar ingen till ett besök vilket däremot nytagna, skarpa och beskrivande bilder gör. 

Texten som ni publicerar presenteras av Ölands offeciella webbsida. Tänk därför på att inte skriva exempelvis "Vi erbjuder dig.." eller "Välkommen till vårt mysiga café" utan skriv istället "Restaurang Exempel erbjuder dig.." eller "Välkommen till mysiga Exempel Café". Skriv alltså texten som om det inte vore din verksamhet utan som om någon annan presenterar din verksamhet, skriv således namnet på verksamheten eller skriv om den som restaurangen, gårdsbutiken etc. 

Utgå gärna från den text som finns presenterad på din hemsida för att skapa igenkänning! 

Anpassa texten efter säsong och låt besökaren ta del av aktuell information. Man vet ju själv hur irriterande det är att ta del av information som visa sig vara fel.

Bilder är otroligt vikiga idag då vi lever i en visuell värld. En bild säger mer än tusen ord. Hur många gånger har vi hört den frasen. Men det stämmer ju faktiskt. Bilder som är för små eller har en dålig upplösning, alltså att de upplevs som suddiga kommer inte att publiceras på hemsidan. Vill ni ha hjälp av en fotograf kan vi tipsa om några bra och prisvärda fotografer! 

GDPR! Tänk på att bilder är en personuppgift. Du ansvarar för det material som laddas upp. Kontrollera därför att du har samtycke från eventuella personer som syns på bild, t.ex. i form av ett modellavtal. 

Tider & Datum är otroligt viktiga att de är uppdaterade och aktuella. Vi hämtar era öppettider från Google My Business, där ni alltså kan publicera era tider. Ni behöver därför bara uppdatera era tider på ett ställe. Finns inte era öppettider där, presenteras inga öppettider på oland.se Se därför till att finnas med där.

Google är människans bästa vän! Ja så är det faktiskt. Alla googlar allt idag, med viss generalisering såklart. Men tänk på att många skriver inte in er webbadress utan många googlar ert verksamhetsnamn, eller något liknande om vi har tur och då är det viktigt att finnas på Google och redan där ha uppdaterad information angående öppettider, kontaktuppgifter etc. 

Fyll i formuläret nedan och svara så utförligt och beskrivande som möjligt. Svaren på formuläret syftar till att göra bästa matchning mellan Er verksamhets utbud och besökarens önskemål och efterfrågan. 

Registrera din Gårdsbutik på oland.se

Vår kontaktperson som vi på Ölands Turismorganisation kan nå gällande ex information på webben.
Kontaktuppgifter till vår kontaktperson. Ange telefonnummer och/eller mailadress som vi på Ölands Turismorganisation kan nå er på.
Era öppettider hämtas från Google My Business. Se därför till att synas där och ha aktuella öppettider.
Här anger du den officiella e-postadressen till ert företag som gäster kan nå er på.
Här anger du det officiella telefonnumret till ert företag som gäster kan nå er på.
Klistra in länk inte bara kontonamn Ex. https://www.instagram.com/oland_se/

Klar med formuläret?


När du är klar med formuläret klickar du på knappen Skicka! Om du därefter skickas till en ny sida där det står att vi tackar för din registrering har din registrering kommit fram till oss.
Om något saknas eller är fel i formuläret får du en notis om det på den rad det gäller, åtgärda och klicka sedan på skicka.
Om du efter att du klickat på skicka hamnar längst upp på den sidan du befinner dig på är något bakomliggande fel, kontakta därför [email protected] eller 0485-88800

Glöm inte att skicka in bilder!

Skicka bilderna till oss på [email protected] Som ämne skriver du "Registrera och namnet på din verksamhet"


Du ansvarar för det materialet som skickas till oss. Tänk på att bilder är en personuppgift, kontrollera därför att du har samtycke från eventuella personer som syns på bild, t.ex. i form av modellavtal. Det är också viktigt att du har ett tredjepartsavtal med fotografen för att vi ska få publicera bilderna på webbsidan.