Alvaret Vickleby
  • Fr. 295

Smaka på Öland i Världsarvet

En kort smakvandring i UNESCOs världsarv, Södra Ölands odlingslandskap. Smaka på öns egna charkuterier, salami, surkål, ostar och marmelader. Ett unikt tillfälle att provsmaka öns rapsoljor och bröd gjort på äkta Ölandsvete.

Följ med på en guidad tur ut i öns unika världsarv. Med utsikt över Stora Alvaret får du smaka på öländska godsaker som charkuterier, salami, surkål, ostar och marmelader.

Upptäck öns senaste tillskott av smaksatta rapsoljor!

Dessutom får möjlighet att prova på öns egen rapsolja pressad ur öländska ekologiska rapsfrön under låg temperatur så att den behåller alla unika smaker, hälsosamma vitaminer, näringsämnen samt Omega 3 och Omega 6.
Oljorna har smak av bland annat backtimjan, citrongräs, ramslök, basilika/lime, saffran/apelsin och chili/vitlök.

Charlotte Axelsson på Visit Kalmar Öland är din guide och matciceron för dagen. Hon är ambassadör för världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Pris: 295 kr/person
Barn: 140 kr (7-12 år i vuxens sällskap)

Vänligen ange allergier eller annan kost att ta hänsyn till när du bokar din plats.

Praktisk information
Aktiviteten är barnvänlig. Den sker utomhus så det är kläder efter väder som gäller. Hund är välkommen om den hålls kopplad.

Samlingsplats och parkering får du information om efter du har anmält dig.

Avbokningsvillkor
Jag garanterar att ni alltid får inbetalda pengar tillbaka om arrangemanget ställs ( tex vid uruselt väder). Om ni själva skulle få förhinder och avbokar via telefon 0763-22 84 88 eller mejl [email protected] senast 48 timmar före arrangemanget betalar jag tillbaka inbetalda pengar minus 10% i administrationsavgift.