01 Oct

Skördefest hos Skabbekatten i Djurstad

Årets skördefest är efterlängtad. Vi gläds över att få träffas tillsammans för att njuta skörden, konsten och kulturlivet på Öland. Hos Skabbekatten handlar du keramik, går på utställning, tar dig igenom en keramisk tipspromenad och lyssnar på Theremin.

Alla datum

Date & time (<% occasionResult.length %>)

1 October 14:00 - 23:00
2 October 11:00 - 16:00
3 October 11:00 - 15:00

Beskrivning

SKÖRDEFEST HOS SKABBEKATTEN I DJURSTAD 1 - 3 OKTOBER

I BUTIKEN:
Butiken i stenladan är fylld med nya saker. Bruksföremål i stengods och porslin med sköna mönster och glasyrer, konstföremål med båd hjärta och smärta. Fylliga fat och skålar, bulliga vaser och askar, keramiska tavlor och skulpturer mm.

I KONSTLADAN:
I Konstladan huserar en utställning i olja och akryl av konstnären Martin Hedenmo. Utgångspunkten i målningarna är vardagens detaljer och förbiglidande ögonblick där bilderna öppnar nya dimensioner. En färgstark och surrealistisk vardag glimtar förbi i Martin verk.

THEREMIN PÅ FREDAGEN:
På fredagen kl 18:00 och 20:30 berättar Skabbekatten om och spelar på det fantastiska instrumentet Theremin i trädgården. Instrumentet är världens första elektroniska instrument, och världens enda som man inte vidrör; istället spelar man på ett elektromagnetiskt fält som formas runt två antenner.
Spelningen sker utomhus och genomförs även vid regn. Om regnet hänger i luften; ta med dig paraply eller regnkappa, och ha varma, sköna kläder!

TIPSPROMENAD OCH MUST:
I trädgården finns varm äppelmust, och bland träden hänger en ny keramisk tipspromenad där du som besökare får chansen att testa dina kunskaper om materialet och hantverket. De tre personerna med flest rätt vinner keramik som hämtas upp i Djurstad efter skördefesten, eller skickas mot fraktkostnad.

NÄR:
1 oktober kl 14 - 23.
2 oktober kl 11 - 16.
3 oktober kl 11 - 15.

HITTA HIT:
Djurstad bygata 19 -
strax norr om Kårehamn och strax söder om Föra längs den östra landvägen på norra Öland - ca 20 minuters bilfärd norr om Borgholm.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!
www.skabbekattenskeramik.nu

Kontakt