Sensommar - Den gyllene årstiden på Öland

 

September är här och Öland skiftar till sensommarskrud. Den gyllene årstiden inträder. Det sker inte vid något specifikt datum utan följer naturen och dess skiftningar. I den gyllene årstiden finns tid att upptäcka nya måltidsupplevelser, naturäventyr och kulturer. 

Solens strålar står måhända, lite lägre och kastar ett blekare ljus över ön. Men i gengäld möts vi av en gyllene ö där det är lätt att få en förnimmelse av Medelhavet. Det är varmt i vattnet och eftermiddagsbrisen bjuder på härliga vågor. Skymningen faller snabbt och den magnifika stjärnhimlen kan beskådas till ljudet av spelande syrsor. Luften är frisk, lugnet och stillheten börjar sprida sig över ön. För de som väljer att semestra i sensommartid har Öland mycket kvar att ge.

Låt dig inspireras av fem temarundor med utgångspunkt i gårdsbutiker, konstateljéer, keramikverkstäder, besöksmål, caféer och restauranger från norr till söder som håller öppet stora delar av året. Och du, glöm inte att utbudet är större än det vi tipsar om. Öland är öppet. 

Njuter du av lugn och stillhet men vill ha ett rikt utbud av aktiviteter och upplevelser för alla smaker? Då ska du välja att besöka Öland under den gyllene årstiden. Med ett ansvarsfullt värdskap välkomnar vi besökare på ett omtänksamt sätt till vår ö

Ansvarsfull & omtänksam sensommar!


Här har vi samlat tips på upplevelser för alla sinnen, som är anpassade för att du ska känna dig trygg under din vistelse på Öland. Vi har fått förtroendet, att med ansvar och omtänksamhet, resa inom Sverige. Vi vill därför påminna om vikten av att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bara resa om du känner dig fullt frisk.

Välkommen till en ansvarsfull och omtänksam sensommar hos oss på Öland!