Påsklovstips!

 

Påsklovet är här och så även aprilvädret som skiftar mellan vårvarma dagar med skinande sol till vinterkalla dagar med snöblandat regn. Men med rätt kläder, kanske en medhavd picknick-korg eller take-away kan man ändå ha kul på Öland, de naturliga lekplatserna är nämligen många, dessutom passar de både stora som små. Gå på upptäcktsfärd i landskapet och upplev både alvar, skog, klippor, raukar och blomsterängar.

1. Räkna väderkvarnar
Det finns 352 väderkvarnar runt om på ön i många olika utföranden. Hur många får ni ihop?

2. Spana efter fåglar
Åk på fågelsafari och upptäck alla fåglar trivs i Beijershamn så här års. Hur många olika sorter kan ni hitta? Gå upp i de två fågeltornen och jämför bilderna på fåglarna med de ni kan hitta.

3. Äventyr i Trollskogen
Ge er ut på äventyr i Trollskogen och spana på småkryp och lek bland de trolska träden. 

4. Lek pirater
Besök Byrums raukar och lek pirater mellan de dramatiska formationerna.

5. Lek kurragömma i en fornborg
Lek kurragömma bland husgrunderna i Ismantorps borg och njut av en medhavd fika på en filt i någon av husgrunderna.

6. Sälsafari
Fascineras av de vilda djuren. Vid Ottenby och Eckels udde finns rikligt med både fågel och säl ute på klipporna. Ta med kikare!

7. Hur många betonglock kan du hitta?
Ge er ut på en gemensam betonglocksspaning bland Ölands testfält på Stora alvaret och se hur många lock ni kan hitta. Starta vid Möckelmossens rastplats

8. Lekplatser & aktivitetsbanor
Här finns utmaningar för både små och stora. Du hittar dem i de större tätorterna Löttorp, Borgholm och Färjestaden.

9. I de södra delarna av Ottenby lund ligger ett stort fågeltorn. Utsikten från tornet är alltid hänförande. Fågeltornet är en bra plats för en utflykt året om med möjlighet att duka upp matsäck och njuta av den fantastiska utsikten.