Lär känna Tareq Taylor

Tareq Taylor var innan vinsten i Kockarnas kamp i TV4 mest känd, för den svenska publiken, för sin medverkan i programmen så som Trädgårdstider, Go´kväll, Historieätarna och Tusen år till julafton. För den internationella publiken är Taylor känd för sin serie Tareq Taylor's Nordic Cookery (Tareq Taylors nordiska matresa i TV4) som sänds i över 100 länder i fem säsonger. Programmet från Öland spelades in under två blåsiga dagar i maj 2017.

Efter avslutad gymnasieutbildning på hotell och restaurangprogrammet blev det fortsatt karriär inom Malmös restaurangvärld. En resa som fortfarande pågår. När han inte syns i TV så driver Tareq Slottsträdgårdens Kafé och den egna restaurangen Kockeriet, en mötesplats för matglada i Malmö. Han är också engagerad i projekt som rör utbildning, hållbart boende och odling.

År 2013 var han sommarpratare i radioprogrammet Sommar i P1, något som uppskattades av många..Samma år vann Taylor restauranggalans pris "Journalisternas Kock" för sin ambition att ”sprida tankar om kvalité och kärlek till mat till en stor publik”. År 2014 utsågs han till Årets Lantis av tidningen Land och året därpå lagade Tareq Taylor maten i Tusen år till julafton, alltså 2015 års julkalender som sändes i SVT. I år, 2017, vann Taylor Kockarnas kamp i TV4 med bravur

Tareq Taylor har inte bara synts och hörts i tv och radio. Han har dessutom givit ut hela sju böcker med mattema och flera av dem har belönats med utmärkelser och priser. Hans senaste kokbok är Tareq Taylors Kyckling som kom ut våren 2017.

Tareq Taylor är 48 år och tillsammans med sin fru har de en dotter vid namn Ellen. Ellen var med och tävlade i Unga Mästerkocken 2015. Han har en svenska mamma och palestinsk pappa.