Ölands Krögarförening

Ölands Krögarförening har medlemmar spridda över hela Öland. Föreningen arbetar för svensk matkultur i allmänhet och öländsk matkultur i synnerhet. Njut av vad Ölands krögare dukar fram.

Ölands Krögarförening, med över 30 medlemmar, arbetar med att värna om svensk matkultur och i synnerhet den öländska. Stolt verkar man på en ö, som av många kallas nordens Provence, och har fantastiska råvaror. Med Ölands unika natur är det naturligt att verka för ett löpande miljöarbete. Att använda giftfria, obesprutade och kravmärkta råvaror från lokala leverantörer är en uttalad målsättning för föreningens medlemmar. Samarbetet med lokala matproducenter är en självklarhet och tillsammans försöker man ta fram och förädla råvaror. Detta tillsammans med vidareutbildning leder till en ständig utveckling och en ambition att hålla högsta kvalitet i öns restaurangkök. Krögarföreningen arbetar också med att förlänga säsongen och idag finns flera årsöppna företag. Ölands Krögarförening har också ett samarbete med Ölands Gymnasiums Hotell- och restaurangprogram för att trygga framtida personalbehov inom branschen.

Ett besök hos någon av Ölands Krögarförenings medlemmar blir alltid ett trevligt semesterminne.

 

Selected filters: