Ölandsgängets äventyr på Stora Alvaret

 

Kom och upplev Öland med Ölandsgänget!

Ölandsgängets äventyr på Stora alvaret heter den nya barnboken som tar dig till Ölands spännande platser och visar vad man kan uppleva där. Den första boken (en uppföljare är på gång och släpps sommaren 2020) utspelar sig på Stora alvaret, där kompisarna upptäcker naturen och har roliga äventyr. 

Ölandsgänget är sju djurvänner, kon Ebba, hästen Lilly, haren Bosse, räven Max, fåret Emma, fasanen Lennart och vipan Ida som har roliga äventyr på Ölands fina platser. I den första boken åker de tillsammans ut på Stora Alvaret där de träffar på Highland-cattle, upptäcker naturen, orkidéer och skapar vindsnurror och barkbåtar. Berättelsen utspelar sig på verkliga platser på Öland så att hela familjen får upptäcka ön på ett roligt sätt. Ut och upplev Öland med Ölandsgänget!

Förutom att åka på äventyr brukar Ölandsgänget även pyssla med olika saker. I boken finns det därför en sida som kan klippas ut. Använd sidan som pysselmaterial för att pyssla precis samma vindsnurra och barkbåt som du har sett i boken. Och upplevelsen slutar inte med att läsa och pyssla. Besök ställen som beskrivs i berättelsen, Ölandsgängets hemorter eller deras personliga smultronställen. 

I Ölandsgängets webbshop finns extra pysselsets, posters med bilder från boken och en säregen chokladbit av finaste mjölkchoklad. Vill du pyssla med Ölandsgänget vid nästa barnkalas? Ölandsgänget erbjuder även en mobil pysselverkstad och den kommer gärna hem till dig.

Ha det så kul med Ölandsgänget på Öland!

Författare: Gudrun Thielemann
Illustratör: Johanna Arpiainen 

Ölandsgängets Smultronställen


Här nedan kan du ta del av Ölandsgängets olika smultronställen som de gärns vill tipsa dig om. Allt från badplatser till fornborgar! På Öland finns det något att upptäcka för hela familjen! En tur på Öland är alltid ett äventyr!