Ölands kyrkstafett
Ölands kyrkstafett

Ölands kyrkstafett

Att springa Ölands Kyrkstafett på ett vårsprudlande Öland är en fantastisk upplevelse. Den klassiska långloppsstafetten arrangeras i år för 42:a gången. Det spelar ingen roll om du är inbiten löpare eller nybörjare; det finns sträckor för alla.

Beskrivning

PLATS:
Start och målplats, hamnplan Färjestaden

TID & DATUM:
07 maj 2022 kl. 10:00

DISTANS:
Långa banan, 67km. Korta banan, 23km

KLASSER:
Öppen / Dam / Korta

MEDALJ:
Alla får medalj

STARTAVGIFT:
1500 kr långa banan, 900 kr korta banan.
Efteranmälan från 5 maj: 1800 kr långa banan och 1100 kr korta banan

Start och mål är i Färjestaden och utefter banan hejas du fram av glada lagkamrater och andra intresserade. Beroende på hur många ni är i laget, och hur långt ni vill springa, erbjuder Ölands Kyrkstafett två olika alternativ; en längre bana med elva sträckor (2,7 km-8,1 km) med en totallängd på 67 km, och en kortare variant med sex sträckor (2,7 km -5,4 km) och en totallängd på 23 km.

Långa banan har två klasser; damklass och öppen klass. Den korta banan har bara öppen klass. För Högby IF och Ölands idrottskrets, som arrangerar Ölands Kyrkstafett är det en självklarhet att ge bästa möjliga service.

Kl. 10.00 sker starten på Hamnplanen i Färjestaden. Wellness Studio håller i en gemensam uppvärmning innan start. Ett stort antal funktionärer finns behjälpliga ute på banan, vid växlingarna, samt vid start och mål. Arrangörerna servar med individuella sträcktider, mellantider och lagens sluttider. En speaker följer tätstriden, från start till mål via högtalarbil. Vid målgången på Hamnplanen i Färjestaden, får slutsträckans löpare ta emot Kyrkstafettens speciella medalj till alla lagmedlemmar. Där bjuds även alla deltagare på grillbricka av Ölands kyrkstafetts sponsorer.

Efteråt sker prisutdelningen där de tre bästa lagen i varje klass premieras. Men alla deltagande lag är dessutom med i utlottningen från det välfyllda prisbordet.

Med förhoppning om en härlig löpardag hälsar vi VÄLKOMNA TILL KYRKSTAFETTEN 2022

Kontakt

Södra Hamnplan 386 31 Färjestaden