Nostalgiträff med fordon från 1972

Nostalgiträff med fordon från 1972

Ta del av eller delta med din egen bil i nostalgiträffen i Kalmar och på Öland.

Kl 12-13.30
Startskott för dagens firande av Ölandsbron går på Kalmar Slott!
Besök Ölandsbroutställningen, denna stund öppnar vi upp för dig som enbart vill besöka Ölandsbroutställningen och träffa utställningsproducent Theo Håkansson som svarar på frågor och berättar om sitt arbete med sin morfars fotoarkiv av Ölandsbron, kostar endast 50 kr för denna 50 åring!

Kl 13.
Veteranfordon från brons ungdom anländer till slottet. Kom och upplev nostalgin och möt deras ägare.

13.30
På Ståthållartrappan på inre Borggården möts ni av Slottschef Meg Nömgård, som intervjuar personer om deras personliga koppling till bron, så som politikern Roger Kaliff, brobyggaren Bernt Strandberg, Bertil Svensson som hade Ölandsbron som sin arbetsplats i decennier, Mats Fredsson, förste mopedisten över bron, utställningsproducent Theo Håkansson. De möts i ett samtal om Ölandsbrons betydelse då som nu. Födelsedagsfanfar för bron spelas av jubileumstrumpetaren Magnus Gustafsson.

Ca kl. 15:00
Därefter samlas samtliga fordon på hamnplan i Färjestaden där nostalgiträffen fortsätter. Ta sedan del av att Lennart Palm, som är konferencier för dagen, intervjuar intressanta personer och politiker kring brons betydelse men också rolig kuriosa.

Här söker vi fortfarande fler fordon, är du intresserad av att delta kontakta projektledare Joakim Engstrand, 073-428 21 33.