header15feb_Gert-Olsson-Scandinav.jpg

Naturens kalender – om vårtecken, hösttecken och klimatförändringens effekter

Tidigare vårtecken och en längre växtsäsong är de tydligaste biologiska effekterna av klimatförändringen. Kjell Bolmgren (SLU, Sveriges lantbruksuniversitet) är samordnare för Svenska fenologinätverket, som ansvarar för miljöövervakning av naturens kalender. Professionella och frivilliga observatörer rapporterar allt från vårtecken till hösttecken till en gemensam databas via www.naturenskalender.se eller via appen "Naturens kalender". Under...

Tidigare vårtecken och en längre växtsäsong är de tydligaste biologiska effekterna av klimatförändringen. Kjell Bolmgren (SLU, Sveriges lantbruksuniversitet) är samordnare för Svenska fenologinätverket, som ansvarar för miljöövervakning av naturens kalender.

Professionella och frivilliga observatörer rapporterar allt från vårtecken till hösttecken till en gemensam databas via www.naturenskalender.se eller via appen "Naturens kalender".

Under föredraget berättar Kjell mer om denna miljöövervakning, om fenologiska världsrekord och om den fenologiska forskningens och miljöövvervakningens resultat och behov.

Du kan hjälpa till i denna miljöövervakning! Titta gärna in på www.naturenskalender.se och ladda hem appen "Naturens kalender” i förväg.

Begränsat antal platser – boka via 0485-385 84 eller [email protected]

Föredrag på Station Linné