Öland - Vandrarnas nya pärla

Öland - alvaret

 

Mörbylångaleden är en 83 km lång vandringsled som slingrar sig fram genom Ölands platta landskap. Under färden passerar du unika natur- och kulturarv så som Karlevistenen, Södra bruket och Eketorps Borg bara för att nämna några. Stora delar av leden följer längs med kusten vilket ger magnifika utsiktsmöjligheter över Kalmarsund, dessutom promenerar man på den gamla banvallen mellan Kastlösa och Skärlöv, alltså rakt igenom alvaret vilket också är en del av södra Ölands världsarv.

Här kan du ta del av Matilda Drakvingen och hennes vänners vandring längs med Mörbylångaleden, etapp för etapp. Med hjälp av text och bilder bjuder Matildas beskrivning på allt från deras upplevelser till goda tips och råd. Klicka på länken för att komma till Matilda Drakvinges artikel om Mörbylångaleden. 

- Öland har länge varit cykelsemesterns paradis med sitt platta landskap, raka landsvägar och lagom långa distans mellan utflyktsmålen. Något som länge varit oförtjänt undanskuffat är de fantastiska vandringslederna som sträcker sig över den unika ön. I takt med den senaste tidens vandringsboom har Öland satsat stort på att restaurera upp leder och rastplatser för att kunna ta emot besökare som helst använder apostlahästarna. Detta var vi givetvis nyfikna på och besökte därför ön under Kristi himmelsfärd för att vandra den största delen av den totalt 83 km långa Mörbylångaleden, Matilda Drakvingen. 

Läs hela artikeln via länken!