Lammet & Grisen - En oas på den öländska savannen

På norra Öland hittar ni Lammet & Grisen, en oas på den öländska savannen. Lammet & Grisen har under många år serverat sommargäster middagar av hög kvalité samtidigt som de erbjuder en unik upplevelse med underhållning i en miljö som skiljer sig från alla andra.

Lammet & Grisen grundades 1969 av bröderna Bengt och Jan Richert som ett svartbygge. Lammet & Grisen har servering av helstekt lamm och gris som specialitet, men de bjuder även på många fräscha och smakfulla tillbehör. Köttet trancheras på plats och gästerna får därmed stor valmöjlighet över vad som till slut hamnar på tallriken.  

Restaurangen är mer än bara älskvärd mat. Som gäst välkomnas man först av kvällens hovmästare. Man får, om så önskas, en kort genomgång över restaurangens intressanta historia för att inleda kvällen. Efter detta rekommenderas ett glas champagne på takterrassen innan man hugger in på kvällens huvudakt.
 

Takterrassen ger restaurangen ett extra lyft där utsikten över naturreservatet Horns Kungsgård skapar en känsla av en öländsk savann. Här kan du se solen gå ner medan du avnjuter en dryck och/eller efterrätt. Nytt för säsongen är det tillbyggda taket över takterrassen som gör den användbar även vid sämre väder samtidigt som den inte utesluter möjligheten till solsken.

Efter middagen behöver dock inte kvällen vara slut. Varje kväll underhåller populära artister och en gemensam allsång innan stängning är obligatorisk. Kanske till och med lite spontan dans. Nytt för säsongen är även de utökade ställplatserna som finns på området. Detta utökar möjligheten för gästerna att övernatta på plats, och Lammet & Grisen blir då mer lättillgängligt än någonsin för långresta gäster och fler får möjligheten att uppleva en kväll på den öländska savannen.  

Bild: Carl Swensson
Text: Victor Pettersson och Ludvig Blomberg