11 Dec

Jul i Ölands stenrike

Hjärtligt välkomna till årets upplaga av Jul i Ölands stenrike! Den tredje adventshelgen handlar ni personliga klappar från verksamheterna på norra Öland.

Alla datum

Date & time (<% occasionResult.length %>)

11 December 10:00 - 15:00
12 December 10:00 - 15:00

Beskrivning

I Ölands stenrike finner ni keramik till bruks och till lyst, för hem och trädgård, handstöpta ljus; klassiska stearinljus och skulpturalt formade konstljus, textila produkter, spännande kunskapsspel, poesi, musik och härlig julstämning. Alltsammans i Djurstad, Föra, Södvik och Legenäs.

Programmet:

*SKABBEKATTENS KERAMIK
- DJURSTAD
11 - 12 December kl 11 - 15.

I Skabbekattens stenladebutik blir du bjuden på glögg och pepparkakor till tonerna av klassisk julmusik.
I butiken handlar du bruks- och konstkeramik, och inför julöppningen har David jobbat med ett särskilt ljusbärande tema i stengods.
I Konstladan strax intill hänger den egna utställningen "Minnesförlust, del 1" där David har memorerat det gångna året i poesi, polaroidbilder och musik. Text, bild och ljud samsas om att berätta något om den tid som flytt.

Djurstad bygata 19.
www.skabbekattenskeramik.nu

*EDINS LUSTGÅRD
- DJURSTAD
11 - 12 December kl 11 - 15.

Hos Edins i Djurstad bjuds det på värmande glögg i den välfyllda och spännande butiken.
Smaka också på saffransbullar gjorda på egenodlad saffran från Lustgården.
I butiken handlar du härlig keramik, bild- och glaskonst mm, och under helgen kostar alla tomtar 150 kr styck, och alla porslinslyktor 100 kr styck.

Föra 16.
www.edinslustgard.se

*ÖLANDSRO
- FÖRA
11 - 12 December kl 11 - 15.

ÖlandsRo är oasen mitt i ingenstans. En plats för vila och aktivitet med spännande erbjudanden året runt.
Under tredje adventshelgen håller butiken öppet, fylld med konsthantverk, sötsaker av hög kvalitét och handstöpta ljus direkt från den egna tillverkningen mm.

Vässbylundsvägen 19
www.olandsro.se

*ÖHAND / DESIGN ANITA TINGSKULL
- SÖDVIK
11 - 12 December kl 11 - 14.

Anita I Södvik har i vanlig ordning massor av fint hantverk med en särskild koppling till Öland. Härligt färgglada baddamer (som troligtvis tar sig ett dopp på någon Ölands strand) på en olika mängd produkter, vackra akvareller, textila produkter och Ölandsspelet Alvarligt talat mm. Perfekta julklappar för nära och kära.

Smedjegatan 5.
www.ohand.se

*SANDVIKS KERAMIK OCH KONST
- LEGENÄS
11 - 12 December kl 10 - 15.

Sandviks keramik håller det fina växthuset i trädgården öppet under tredje advent. Här är sortimentet något begränsat under vintern, men det finns ändå keramiska fåglar, grodor, frökapslar mm, samt även några olika tomtar att välja bland. Den glädjefulla och personliga keramiken gör sig fint i trädgårdsrummet.

Legenäsgatan 11.
www.sandvikskeramik.se