Historieafton på Borgholms Slott

Historieafton på Borgholms Slott

Tisdagen den 10:e maj kl 19:00 kommer tre författare på temat historia till Borgholms Slott för att berätta i en historisk miljö.

Beskrivning

Arkeologen och författaren Jan-Henrik Fallgren med den lokala anknytningen berättar om Sörby borg - Ölands största fornborg som han själv hittade efter att den senast omnämnts under tidigt 1700-tal, men inte kunnat återfinnas.

Författaren Katarina Harrison Lindbergh har nyligen skrivit en bok om vår forne monark Erik XIV i en bok med samma titel. Katarina Harrison Lindbergh skriver med smittande engagemang och lyfter fram ett rikt källmaterial, däribland dagboksanteckningar och brev mellan Erik och fadern, som bidrar till en mer helgjuten bild av renässansmonarken.

Populärhistorikern och författaren Dick Harrison är känd för att göra historien lättillgänglig och hans senaste bok "Sveriges Stormaktstid" är inget undantag. Författaren följer krigen och de stora förändringarna men för även fram den enskilda individen, vars liv var en ständig kamp för att få tillvaron att gå ihop. I den rikligt illustrerade boken följer vi framväxten av nya städer, näringar, stilar och ideal. Här ges plats för såväl fältslag och hovliv som häxförföljelser och barockens kultur.

Moderator är Joppe Wiberg.

Välkomna!

Kontakt

Östra Kyrkogatan 387 31 Borgholm