Njut av solnedgången på Öland

Få upplevelser överträffar att få ta del av en klar och färgstark solnedgången på Öland. Upplevelsen är så pass fin att många reser till Öland enkom för att få se solen sakta gå ner. Ön bjuder på många fina platser där man kan njuta av solnedgången och samtidigt blicka ut över Kalmarsund. Vi frågade våra följare på Ölands officiella Facebook-konto var de njuter bäst av solnedgången och vi fick in många tips. Vi listar några av favoriterna här nedan från norr till söder. Kanske får du tips om var du kan njuta av den magiska solnedgången kväll efter kväll!

 

 

Tips på platser där du bäst njuter av solnedgången!

1. på Neptuni åkrar, strax norr om Byxelkrok, breder klapperstensfälten ut sig och tillsammans med de nästan helt vegetationslösa strandvallarna skapas ett magiskt ljus i solnedgången.

2. Byrums raukar är en vidunderlig plats med egendomliga stenformationer som även bjuder på en vy över Kalmarsund och den mytomspunna ön, Blå Jungfrun. Med en solnedgång i fjärran blir platsen oemotståndlig. 

3. längs med Ölands stenkust får vi ta del av vyer som är hänförande och en solnedgång som kan beskrivas som magisk. Färdas längs med hela stenkusten eller stanna till i någon av byarna och insup en sagolik upplevelse.

4. i köpingsvik finns ett klintparti, Köpings Klint, som bjuder på en fantastisk utsikt över Köpingsvik och havet, vänder du dig om får du istället ta del av blommande betes- och alvarmarker.

5. från Borgholm och söderut ges många fina vyer längs med 136:an. Stanna till vid Glömminge eller Eriksöre rastplats och njut av Ölands odlingslandskap och ett glittrande sund med den majestätiska bron i bakgrunden.

6. i Sanbergen, väster om Stora Frö är landborgkanten något högre, vilket ger dig en bra utsikt över sundet. Här finns trappor som tar dig ner till vattnet om du vill ta ett dopp i havet medan solen sakta går ner.

7. var du än befinner dig på Stora alvaret lovar vi att solnedgången blir magisk. Det platta och karga landskapet låter dagens sista solstrålar lysa på de betande djuren och genom de låga enbuskarna.

8.  med havet så nära infinner sig ett lugn i Albrunna på södra Öland. Stanna till vid Albrunna rastplats och duka upp din picknick intill kvarnen och njut av dagens sista måltid med oslagbar utsikt.

 

När går solen ner?

Ta reda på när solen går ner, eller upp för den som önskar se soluppgången istället, och passa även på att se hur vädret ska bli.  Vad säger SMHI?

Ansvarsfull & omtänksam vår!


Här har vi samlat tips på upplevelser för alla sinnen, som är anpassade för att du ska känna dig trygg under din vistelse på Öland. Vi har fått förtroendet, att med ansvar och omtänksamhet, resa inom Sverige. Vi vill därför påminna om vikten av att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bara resa om du känner dig fullt frisk.

Tack för att du hjälper till att minska smittspridningen.
Välkommen till en ansvarsfull och omtänksam vår hos oss på Öland!