Njut av solnedgången på Öland

Få upplevelser överträffar att få ta del av solnedgången på Öland. Ön bjuder på många fina platser där man kan njuta av solnedgången och samtidigt blicka ut över Kalmarsund. Vi frågade våra följare på Facebook var på Öland de tycker man bäst njuter av solnedgången och vi fick in många tips, vi listar några av favoriterna här nedan från norr till söder. Kanske får du tips om var du kan njuta av den magiska solnedgången kväll efter kväll!

 

 

Tips på platser där du bäst njuter av solnedgången!

1. Neptuni åkrar, som ligger strax norr om Byxelkrok, låter oss komma riktigt nära havet, som på något sätt medför att upplevelsen blir något extra när vi njuter av solnedgången. Det är ju något särskilt med havet. Ibland vilt och stormande och ibland helt stilla. 

2. Byrums Raukar med utsikt över sundet och Blå Jungfrun. Byrums raukar är ju en otroligt häftig plats i sig och med en solnedgång blir platsen nästan oslagbar som dessutom bjuder på en vy med den mytomspunna Blå Jungfrun i fjärran.

3. Någonstans längs med Stenkusten på norra Öland. Färdas från norr till söder längs med Ölands stenkust och ta samtidigt del av den magiska solnedgången, eller stanna till i någon av byarna och insup lugnet.

4. I Köpingsvik finns ett klintparti, Köpings Klint, som bjuder på en fantstisk utsikt över Köpingsvik och havet samtidigt som vi är omgivna av betesmarker och marker med alvarkaraktär. Här blommar dessutom ett flertal orkidéer så som S:t Pers nycklar och Adam och Eva.

5. Längst ut på hamnpiren i Färjestadens hamn låter oss få en vy över både Kalmar på andra sidan sundet och den majestätiska bron.

6. Karlevi Stenkvarn med utsikt över odlingsmarkerna. Här finns en liten bänk intill stankvarnen som låter dig njuta av det lugn som infinner sig på den här platsen. 

7. I mysiga Sanbergen, väster om Stora Frö. Här är landborgkanten något högre bilket ger dig en bra utsikt. Vill du komma närmre vattnet finns här också några bryggor och trappor att gå ner till.

8. Lummiga Nunnedalen strax söder om Vickleby som förutom utsikt över sundet även bjuder på en utsikt över Mörbylångadalen. Vänder du dig om får du istället blicka ut över det karga alvaret.