Vattenäventyr

 

Vattensporter hos Köpingbadens Camping

Strandshopen är stället för dig som tröttnat på att ligga still på badhandduken. Här kan du boka några av Sveriges häftigaste vattensporter. Varför inte prova vattenskoter, flyboard eller hoverboard? I Strandshopen kan man även hyra Stand Up Paddleboards, lära sig kitesurfa eller gå på vatten i våra Waterballs. Läs mer om vattensporterna hos Köpingbadens Camping.

Grönhögens Kalkbrott

Grönhögens Kalkbrott var ett aktivt kalkbrott under mitten av 1900-talet. Kalken användes för att få fram ett poröst byggmaterial som var värmeisolerande. Idag är kalkbrottet inte bara en allt mer populär badplats, det är framför allt en av Mörbylånga kommuns dricksvattentäkter.

Norra delen av kalkbrottet är relativt grund med platåer och långsamt sluttande plan. Där finns det även en liten udde som gör det lätt att gå i vattnet. Det finns även en badplats i sydvästra hörnet. Från denna kan man gå i genom att hoppa från ett par meters höjd. Södra sidan är brantare än den norra och har en vägg som går rakt ner i avgrunden, ca 12 meter till botten. Grönhögens kalkbrott är ingen kommunal badplats. Här badar du på egen risk.

 

 

Surfers Center Öland

Vid stranden på Haga Park ligger Surfers Center Öland där det finns uthyrning av vindsurfing och SUP. Haga Park är ett perfekt ställe för både nybörjare och erfarna surfare då det är långgrunt, vindsäkert och på sommaren är vattnet varmt. Här finns möjlighet att hyra vindsurfingutrustning för såväl nybörjare som erfarna surfare. Det finns även möjlighet att gå kurser i både vindsurfing och kitesurfing. När vinden har lagt sig passar det utmärkt att ge sig ut att paddla SUP, eller varför inte hänga på ett pass med SUP-yoga. Läs mer om Surfers Center.

 

Foto: Böda Sand

Vattenäventyr på Böda Sand

Vattenskoter, kajak, sup, soffa & ribbåt! - Åk soffa med kompisarna eller cruisa långsamt i solnedgången på en paddel board helt för dig själv. På Böda Sand finns massor av olika vattensporter att välja mellan. Mest uppskattad är nog soffa efter rib båt - det går undan må ni tro men självklart bestämmer ni farten. Böda Sands vattensport är säker och deras personal gör allt för att du ska känna dig trygg. Självklart finns flytvästar att låna för samtliga vikter. Deras vattenskotrar är tystgående och du kan sitta två personer på dem så ta med pappa eller mamma på en tur. Läs mer om Böda Sands vattensporter.

Källa Hamn

Källa Hamn ligger innanför Nyby udde vilket ger en skyddad vik med möjlighet att paddla i lite lugnare vatten än havet utanför. Ta en stund i lugn och ro, passa på att se kusten från vattnet eller kika efter fisk. Du kan också paddla ut och bada vid vår flotte som ligger ankrad på en sandbank mitt i viken. Canadensaren passar att paddla för två personer, paddlar och flytvästar ingår. Läs mer om Källa Hamn.