Familjen på Öland

Bad för alla smaker - med eller utan sand mellan tårna. Om man älskar att bada kan man inte ha valt ett bättre resmål än Öland. Ön är omgiven av vatten, Kalmarsund åt väster och Östersjön åt öster. Båda sidorna har fina sandstränder, där Böda Sand och Köpingsvik tillhör de mest kända.

Vakna till tigrarnas vrål

Ölands Djur- och Nöjespark ligger precis efter bron och välkomnar alla till ön. Detta är lite av Ölands kinderegg med tre önskningar i en... Djurpark med allt från de minsta och sötaste aporna till de tuffaste rovdjuren som tiger och lejon. Nöjespark med häftiga karuseller, spöktunnel och mängder av andra aktiviteter. Vattenlandet med pooler, rutchkanor och sköna solstolar för att vila upp sig.

Barnens tur att köra bil

Vilka barn har inte drömmen att själv få köra en egen bil - eller ännu bättre - en egen lastbil! På Lådbilslandet i Löttorp kör barnen bil på riktigt i en uppbyggd miniatyrstad där kyrkan står mitt i byn och med vägar som slingrar sig genom landskapet. Bilarna har riktiga motorer och kör på asfalterade vägar med broar, rondeller och vägkorsningar.

I Linnés fotspår

Station Linné erbjuder naturguidningar, kurser, naturskola för barn samt boende. Samtidigt som de är ett regionalt besökscentrum till sydöstra Sveriges natur i allmänhet och till södra Ölands världsarv i synnerhet, är de en internationellt arbetande forskningsstation som producerar vetenskapliga resultat i världsklass!

Eketorps fornborg

Eketorps borg är en helt utgrävd fornborg där muren och husen har återskapats direkt på fornlämningen. Både barn och vuxna kan under sommarsäsongen prova på en mängd aktiviteter som både är roliga och lärorika såsom bågskytte, kungsridning, olika hantverk, medeltida spel och lekar, brödbakning, med mera. Om du är natur- och kulturintresserad får du ditt lystmäte i borgens intressanta historia, arkeologi och faunan på Alvaret.

Fyrarnas Ö

Ni missar väl inte att besöka någon av de många fyrarna? Mest kända är Långe Jan i söder och Långe Erik i norr. Hur många trappsteg har varje fyr?

Böda skogsjärnväg

Nära Ölands nordligaste spets finns Ölands enda möjlighet att åka tåg på räls. Från Fagerrör utgår tåget som tar er till den ljuvliga Trollskogen.

 

Barnens slott

Slottsverkstad för de små och riddarskola på Borgholms slott. Vad är en riddare? Hur känner man igen en riddare? Vad jobbade riddarna med? Hur blir man en riddare? Alla frågor får du svar på om du kommer till Borgholms slott. Hundar är välkomna på Borgholms slott!

Kamelranch & minipark

Under sommaren är vår djurpark öppen för stora och små. Kom och fika, kela med djuren och rid kamel! Ormöga Kamelranch grundades 1991 av Bengt Erlingsson och 2010 startade dottern Signe en liten djurpark på gården. Säsongen för kamelaktiviteter sträcker sig mellan maj till oktober (väderberoende) medan djurparken är öppen från midsommar till slutet av augusti. Hos oss är familjen viktig såväl som vi eftersträvar att erbjuda något rustikt och unikt.